Türkiye Barış Meclisi’nin Türkiye olağan meclis toplantısı, Ankara’da yapılacak.
Türkiye Barış Meclisi’nin Türkiye olağan meclis toplantısı, Türkiye’nin Kürt sorununda kritik bir aşamaya geldiği bir dönemde tı Elektrik Mühendisleri Odası toplantı salonu'nda 17 Kasım 2012 tarihinde 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Ankara’da yapılacak.
Toplantının gündemi:
1- Açılış,
2- Kürt sorununda barışın imkânları ve Türkiye Barış Meclisi gibi sivil toplum kuruluşlarının katkısı: Konuşmacılar Yazar Tanıl Bora ve Abdulbaki Erdoğmuş, Moderatör: Necmiye Alpay
3- Yemek arası
4- Türkiye Barış Meclisi'nin Yönelimi ve Çalışmaları
a- “Kürt Sorunundaki Değişim ve Barışın İmkânları” başlıklı metnin sunumu
b-Tartışma ve değerlendirmeler
5- Yeni sekretaryanın belirlenmesi 6-Sonuç bildirisi ve kapanış.
Bugüne kadar yürütülen çalışmalarla Türkiye’nin barış arayışına hiç de küçümsenemeyecek katkı sunuldu, toplumsal enerji açığa çıkarıldı. Hiç kuşkusuz bu süreçte barışın tarafı olan diğer bütün siyasal ve toplumsal özneler gibi Türkiye Barış Meclisi’nin de eksiklikleri ve yetmezlikleri oldu. Her geçen gün barışa uzaklaştığımız bir dönemde başka türlü düşünmenin de imkânı yok.
Bu toplantıda beş yıllık deney ve birikimin ışığında ve belirlenen politik yönelim çerçevesinde Türkiye Barış Meclisi’nin adeta “yeniden yapılanma” planı ve yol haritası çıkarılacak.
Bu açıdan toplantıya katılmamız önem arz etmektedir. Toplantıya katılım konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi ve şayet mazeretiniz söz konusu ise sekretaryaya bildirmenizi bekliyoruz.
Saygılarımızla.
Türkiye Barış Meclisi SekretaryasıNot: Toplantı Elektrik Mühendisleri Odası toplantı salonu, Ihlamur sokak, no: 10 Kızılay/ Ankara adresinde yapılacaktır.
Vişne Haber Ajansı