loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'a avukatsız duruşmada tutukluluğa devam kararı

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'a avukatsız duruşmada tutukluluğa devam kararı
Tarih: 04.04.2020 - 11:20
Kategori: Gündem

Şehit olan MİT mensubunun cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Şehit olan MİT üyesinin cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç, avukatları olmadan SEGBİS'le savunmaları istenerek duruşmaya çıkarıldı. Pehlivan, Terkoğlu ve Kılınç'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

5 Nisan'da yapılması beklenen duruşmanın gazetecilerin avukatlarına haber verilmeden 2 Nisan'da yapılmasına avukatlardan tepki geldi. 

Avukat Hüseyin Ersöz, yaptığı açıklamada, "Gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Barış’ların 3 avukatının da çağrılmadığı duruşmada verilen karara itiraz edeceğiz. Avukatların dışlandığı bu oldu-bitti anlayışını asla kabul etmiyoruz.
Genel ve kalıp ifadelerle verilen Gerekçesiz Karar, Kanunda düzenlenen hiçbir şartı taşımıyor. İşte bizim düzeltmemiz gereken ve çözüm bulmamız zorunlu olan temel sorunumuz bu! Türkiye’ye yeni infaz düzenlemesi değil, adil yargılamanın önünü açacak yaklaşımlar lazım."

Ersöz, duruşmaya ilişkin kararı da paylaştı:

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları