loading
close
SON DAKİKALAR

''Barış ve özgürlük için 17 Ocak'ta Çağlayan'dayız''

''Barış ve özgürlük için 17 Ocak'ta Çağlayan'dayız''
Tarih: 15.01.2013 - 17:53
Kategori: Sağlık, Yaşam

Newroz kutlamalarına katıldıkları için tutuklanan üniversite öğrencilerinin davası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi...

Newroz bayramına katıldıkları gerekçesiyle 11 kişinin 6’sının tutuklu olarak yargılandığı dava öncesinde gençlik örgütleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi. 17 Ocak’ta görülecek dava öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında “Newroz tutuklanamaz” denildi. Gençlik örgütleri adına okunan basın açıklamasında halkların bayramını kutlamasının suç olmadığına değinildi.

Kitapların, gençlik kamplarının, “Cesur Yürek” filminin delil olarak yer aldığı dava dosyasında Hapishanelerde sayısı 700’ü aşan üniversite öğrencisinin olduğunun da vurgulandığı basın açıklamasında, bu öğrencilerin neredeyse hepsinin siyasi suçlamalar nedeniyle tutuklu olduğu da belirtildi. Basın açıklaması ardından kitle örgütleri ve sendikalar da destek konuşmaları gerçekleştirdi.

“Öğrencilerimizin yanındayız”

Basın açıklaması sonrasında Öğretim Üyeleri Derneği adına da Esen Aslandoğan söz alarak “Düşünce ve ifade özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Bilimin temeli olan ifade özgürlüğünün gelişeceği yerler üniversitelerdir” diyerek öğrencilerin yanında olduklarını belirtti.

Yeni YÖK yasası ve değişen Disiplin Yönetmeliği ile baskıların daha da artacağının üzerini çizen Aslandoğan, biat eden, itaatkâr bir gençlik hedeflendiğini belirtti.

Aslandoğan’ın ardından söz alan tutuklu üniversiteli Eren Yurt’un annesi Sultan Yurt da “Öğrencilerin yerleri hapishaneler değil üniversiteler” diyerek tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnsiyatifi adına konuşma yapan Ahmet Saymadi ise çeşitli bağlantılarla üniversitelilerin tutuklanarak baskı mekanizması yaratıldığından bahsetti. AKP eliyle çıkarılan yargı paketlerine de değinen Saymadi, tahliye edilse de daha sonra öğrencilerin ceza aldığının altını çizerek, 17 Ocak’ta da halkların kardeşliği ve üniversitelilerin özgürlüğü için Çağlayan’da olacaklarını ifade etti.

“Öğrencilerin tutuklanması demokrasinin turnusol kağıdıdır”


Sanatçı İlkay Akkaya da üniversitelilere şu mesajı yolladı: “Sağlık sorunların nedeniyle bugün aranızda olamıyorum ancak yaptığınız her şeyde yanınızdayım ve destekleyicinizim” Zira tutuklu bulunan üniversiteli İhsan Oğuzcan Yüzgeç’in cep telefonunda İlkay Akkaya’nın telefon numarasının bulunması üniversitelinin dosyasında yer alıyor.

Türk Tabipler Birliği adına söz alan Ali Çerkezoğlu ise tepkilerini gösteren ve haklarını arayan öğrencilerin aylarca tutuklu kaldığı bir ülkede demokrasinin d’sinden bahsedilemeyeceğini vurgularken, bu durumun turnusol işlevi gördüğünü ifade etti. Çerkezoğlu ayrıca, öğrencilerin demokrasi, eşitlik, kardeşlik ve adalet taleplerinin arkasında olduklarını belirterek, tutuklu gençlerin bir onur kaynağı olduğunu söyledi.

Basın toplantısı, 17 Ocak, saat 09.00’da Çağlayan Adliyesi’nde halkların kardeşliği, barış, demokrasi ve özgürlük talep eden herkesin orada olmaya çağrılmasıyla sonlandırıldı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları