loading
close
SON DAKİKALAR

Barolardan 'Büyük Savunma Mitingi': Vazgeçmeyeceğiz

Barolardan 'Büyük Savunma Mitingi': Vazgeçmeyeceğiz
Tarih: 02.07.2020 - 17:21
Kategori: Gündem

Çoklu baro düzenlemesini protesto eden barolar, 3 Temmuz Cuma günü Ankara'da 'Büyük Savunma Mitingi' düzenleyecek.

Çoklu baro düzenlemesini protesto eden barolar, 3 Temmuz'da Ankara'da 'Büyük Savunma Mitingi' düzenleyeceklerini duyurdu. 

Baro Başkanları AKP'nin çoklu baro sistemi teklifine karşı Ankara'ya yürümüş, kent girişinde polis müdahalesiyle durdurulmuşlardı. Baro başkanları 28 saat polis ablukasında bekletildikten sonra yürüyüşe geçerek Anıtkabir'e çıkmıştı.

AKP'nin, Türkiye Barolar Birliği ve 80 baronun karşı olduğu çoklu baro sisteminde ısrar ederek teklifi TBMM'ye sunması sonrası barolar 3 Temmuz'da Ankara'da Büyük Savunma Mitingi düzenliyor.

Baro başkanları adına geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Amasya Barosu Başkanı Ahmet Melik Derindere, "Siyasi iktidara bu bölme ve parçalama projesinden vazgeçmesi, demokratik kamuoyuna halkın sesinin kısılmasına yol açacak bu projeye karşı çıkarak, barolarına sahip çıkmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bizler Türkiye’nin baroları olarak 3 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’da barolarımıza kayıtlı tüm meslektaşlarımızı Ankara’da yapılacak Büyük Savunma Mitingi’ne davet ediyoruz" demişti. 

Miting öncesi Ankara Valiliği, koronavirüs vakalarında artış olduğu gerekçesiyle 15 gün boyunca toplantı, gösteri ve yürüyüşleri yasakladığını duyurdu. 

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, miting öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iktidara "vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Durakoğlu, "Anlattık dinlemediniz. Başkentimize geldik, yürütmediniz. Adalet Komisyonuna almadınız, görüşmediniz. Basın yayınladı, ekranlarını kararttınız. Sosyal medyada göründük, kapatmaya kalktınız. Miting çağrısı yaptık, yasak koydunuz. Haberiniz olsun: Vazgeçmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları