loading
close
SON DAKİKALAR

Barzani'den 'dikkatli olun' uyarısı

Barzani'den 'dikkatli olun' uyarısı
Tarih: 20.01.2013 - 16:34
Kategori: Dünya

Kuzey Irak yönetimi lideri Mesud Barzani, Maliki karşıtı gösteriler için "Radikaller gösterileri sabote edebilir" uyarısında bulundu...

ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, “Bazı radikal kimselerin ya da grupların Irak'ta son zamanlarda düzenlenen gösterileri sabote etme çabaları” konusunda uyarıda bulundu.

Barzani yaptığı yazılı açıklamada, “Göstericilerin Irak anayasasına uygun olan meşru taleplerini destekliyor, eylemlerin barışçıl olması gerektiğini vurguluyoruz. Radikal kimselerin veya grupların gösterileri sabote etme çabaları konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak'ın, vatandaşlara yönelik hizmetlerin ihmal edilmesi, anayasanın ve anlaşmaların uygulanmaması sebebiyle uzun zamandır kriz içinde olduğunu savunan Barzani, bu durumun Irak'ta tüm grup, oluşum, parti ve örgütleriyle halkın hoşnutsuzluğuna neden olduğunu ifade etti.

Maliki hükümetinin, krizin çözümü için akılcılık ile hareket etmesi gerektiğini belirten Barzani, çözümün anayasaya dönüş ile mümkün olacağını söyledi. Barzani, “Krizi aşmak için, siyasi sürecin doğru bir menzilde ilerlemesi, anayasaya başvurulması ve diyalog üslubunun benimsenmesi gerekir” görüşüne yer verdi.

Irak'taki çok sayıda kent ve eyalette 23 Aralık'tan bu yana hükümet karşıtı gösteriler yapılıyor. Göstericiler, “tutukluların serbest bırakılması ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgası” gibi taleplerde bulunuyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları