loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan; '30 Mart sonra kesin adımlar atacağız'

Başbakan; '30 Mart sonra kesin adımlar atacağız'
Tarih: 07.03.2014 - 01:24
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırıyor.

- Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kenetlemiş. Bütün gittiğim illerde gördüğüm ilgi alaka çok fazlaydı. O çoşku o heyecan çok şeyi gösteriyor. paralel yapı halkı çok ciddi bir şeklide halkı birbirine kenetlemiş. Malatya'da emniyetin verdiği sayılara göre 100 binin üzerinde insan vardı.

- Paralel yapıya girmeden meydan hemen tepkisini ortaya koyuyor. Öbür taraftan bakıyorsun fotomontaj ile uğraşıyor. Bulamadıkları şeyi montaj diye yakıştırıyorlar. Onlar bunlarla uğraşsınlar biz yolumuza devam ediyoruz. miili irade sandıkta en güzel şekilde tecelli edecek.

- Gittikçe hırçınlaşma var. Örneğin İstanbul'da Trabzonlular gecesi var. Toplum sizi kabullenmiyor. Kalkıp siz ona siyasetçi olarak yumruk atarsanız sizin nasıl bir hazımsızlık içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Üstüne o şahız Ak Partiliyim diyor.

- Eğer sen istanbula beelediye başkanı olamaya karar vermişsen, sen herkesin belediye başkanı olacaksın sadece chp'nin değil. temenni ederimki bu tur şeyleri yaşamayız ve sandıktan en güzel neticeyi alırız.

- Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kentlemiş.

- İstanbul'a belediye başkanı olmaya kalkmışsan, tüm İstanbulluların belediye başkanı olacaksın, CHP'lilerin belediye başkanı olmayacaksın. (Trabzon'da vatandaşa yumruk atıp, daha sonra da "o vatandaş değil, AK Partili" diyen Mustafa Sarıgül'e)


ERDOĞAN - KOÇ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Erdoğan, "Mustafa Koç ile yapacakları yatırımları görüştük" açıklamasını yaptı.

"BU İNSANLARA GEL KONUŞALIM DİYEMEYİZ"

Erdoğan, "Şu andaki yayın politikarlı ile ahlaklı olmayan bir yola giriyorlar. Tamamen paralel yapının bir çalışması içinde. Köşe yazarları keza aynen öyle. Geçen günlerde ben bu yazarlardan bir tanesini deşifre ettim. Anayasa ihlallerini savunan bir gazeteci ile nereye gidersiniz. Bu insanlara gel konuşalım diyemeyiz." dedi.

"YARGIYIDA O ŞEKİLDE DİZAYN ETMİŞLER"

- Şu anda yargı adil bir karar verebilecek durumda değil. Çünkü yargıyıda o şekilde dizayn etmişler. Bunun o şekilde düzenlenmesi lazım önce. İstediğini istediği zaman istediği şekilde dinliyor. Bunların hepsini yaptılar ve yapıyorlar. 

Yüz binlerce insanı dinlediler.

- Yaptıkları atamalar neticesinde savcılar karıştırdıkça başka şeyler çıkmaya başladı. Bu arada bir çok CD vs kaçırılmış durumda.

- Şimdi yargıya geldiğimiz zaman orada da farklı bir düzenleme var. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var mesela. Kime göre belirlenecek bu bilir kişi. Bu kişi ajanı da kurtarıyor, casusu da kurtarıyor.

- Ulusal güvenliğimiz tehtid altındadır. Ulusal güvenliğimizi güvende altına almak için ilk yapacağımız şey yargıdaki düzenlemelerdir.

- 30 Mart'tan sonra yargıda düzenleme yapacağız.

"30 MART'TAN SONRA KESİN ADIMLAR ATACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan internet düzenlemesi ile ilgili olarak, "İnternet yasasına malum çevreler hemen isyan ettiler. Bu alanda bile 30 Mart'tan sonra kesin adımlar atacağız. Devletin bütün kurumlarında bunlar var. Fakat bizim şu andaki tek hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek." açıklamasında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları