loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Erdoğan: Bazı gezizekalılar türedi

Başbakan Erdoğan: Bazı gezizekalılar türedi
Tarih: 07.06.2014 - 18:43
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı'nın temel atma töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 3'üncü havalimanı projesinin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyan projenin isimini açıklamadı ama açılış tarihinin 29 Ekim 2017 olacağını söyledi.

İstanbul'a yapılacak dünyanın en büyük havalimanının temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı...

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

TARİHİ GÜN
İstanbul bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bugün sadece İstanbul değil Türkiye tarih bir anı yaşıyor. 6 kıtanın bütün dünyanın en büyük havalimanı işte bugün burada yükselmeye başlıyor.

Şahsen bu tarihi ana şahitlik etmenin bahtiyarlığı içindeyim. İstanbul, Türkiye ve insanlık adına bu anı yaşıyor olmanın iftiharı içindeyim. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne nice büyük projelere şahitlik etti ancak bugün temelini attığımız bu proje 91 yıllık süreç içinde çok ama çok farklı bir yerde duruyor.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ
Büyüklüğüyle, kapasitesiyle önemi ile cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Bu büyük bölge üzerinde 1 milyon 471 bin metrekare genişliğinde kapalı alan bulunacak. Bu boyutları ile dünyanın en büyüğü.

HAVALİMANI DEĞİL ŞEHİR
6 bağımsız pisti ile 500 uçak kapasitesiyle 70 bin araçlık otoparkıyla özellikle de yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle yine bu havalimanı dünyanın ne büyüğü olacak. Bu millete bu yakışır, bu ülkeye bu yakışır. Sadece havalimanı değil adeta şehir inşa ediyoruz.

YEŞİL BİR HAVALİMANI OLACAK
Bir şehirde olması gereken ne varsa bu havalimanında bunları hepsi olacak. Çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edilecek, hizmet verecek. Sadece büyüklüğüyle değil yeşiliyle, sosyal alt yapısıyla dünyanın en modern havalimanını Türkiye’ye, inşallah dünyaya kazandırmış olacağız. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında çok önemli bir merkez haline gelecek. Türkiye’nin ticareti daha da canlanacak ekonomisi daha da büyüyecek. Kamu kaynaklarıyla değil özel sektörümüzün kaynaklarıyla yap işlet devret modeliyle inşa edilecek.

İŞ MAKİNELERİ GEMİLERLE GELİYOR
Bu yatırımın bugün burada temelini atarken 77 milyonun her bir ferdinin gurur duymasını özellikle arzuluyorum. Burada yapılan yatırım gelirken gördünüz. Çevrede gördüğünüz iş makineleri 5’te 1’i. İş makineleri gemilerle geliyor.

BAZI GEZİZEKALILAR TÜREDİ
Biliyorsunuz geçen yılın mayıs ayında bazı Gezizekalılar türedi. Bu Gezizekalılar bu havalimanını hazmedemediler. Çünkü onların böyle devasa bir havalimanın yapılmasını tahayyül etmesi mümkün değildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları