loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Erdoğan: Ölene kadar burada kalacağım' mantığı doğru değil

Başbakan Erdoğan: Ölene kadar burada kalacağım' mantığı doğru değil
Tarih: 07.01.2014 - 12:52
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , üç ülkeyi kapsayan Uzak Doğu seyahatinin ilk durağı Japonya'nın başkenti Tokyo'da bugün resmi temaslarına başladı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , üç ülkeyi kapsayan Uzak Doğu seyahatinin ilk durağı Japonya'nın başkenti Tokyo'da bugün resmi temaslarına başladı. İlk olarak Devlet Konukevi olarak kullanılan Asaka Sarayı'nda Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından resmi törenle karşılandı.

OTURACAĞI YER TERSİNE GELDİ
Erdoğan, buradaki resmi törenin ardından Japon Başbakanı Abe tarafından uğurlanırken, Japonya'da araçların İngiliz tarzı şoförün sağ tarafta olduğu şekilde kullanıldığı için ters tarafa oturmaya kalktı. Erdoğan, kendisine tahsis edilen makam aracının sağ koltuğuna yönelerek içeriye girdi, bu sırada eşi Emine Erdoğan'ın çantasını oturacağı yerde görerek çantayı aldı ve eşinin korumasına verdi. Erdoğan'ı Japon yetkililer uyararak sol tarafa yönlendirdi.

Başbakan Erdoğan daha sonra ülkenin önde gelen gazetelerinden Nikkei'nin genel merkezine geçerek bir konuşma yaptı. Konuşmasının bitiminde Nikkei çalışanlarının sorularını cevaplayan Erdoğan'a yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı ile, " Türkiye 'nin 2023 vizyonu için nasıl bir liderlik öngörüyorsunuz? Bundan sonraki politik liderliğinizi nasıl devam ettirmeyi planlıyorsunuz?" sorusu soruldu. Başbakan Erdoğan partisinin '3 dönem' kuralını anlattı. Sözlerine başlarken önce, "Zor bir soru" diyen Başbakan Erdoğan, AK Parti tüzüğündeki prensipten söz ettikten sonra, "Bu benim 3'üncü dönemim. Bir çok arkadaşımın da durumu bu. Dolayısıyla bizim milletvekilliğindeki sürecimiz bu karara göre bitiyor" dedi. Siyasetin sadece parlamentoda yapılmayacağı görüşünü yineleyen Erdoğan, "Ölene kadar ben burada kalacağım mantığı, doğru bir mantık değildir. Diyorlar ki 'Ama bu bir tecrübedir, bu tecrübe kaybolmasın.' Tamam tecrübeyi siz farklı yerlerde yine aynen devam ettirin ama tecrübe kazanmanın da önünü tıkamayalım. Bırakın arkadan gelen nesiller de tecrübe kazansın. O da nasıl kazanacak, bu çalışmaların içerisine girerek kazanacak" dedi.

Konuşmasına başlarken Japonya'yı en son 2003 yılında ziyaret ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, aradan geçen 10 yılda Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere geçirdiği evreleri ve geldiği noktaları anlattı. "Ekonomi kadar demokratikleşme alanında attığımız adımlar da Türkiye'yi farklı bir boyuta taşıdı" diye konuştu. Dış politikada da 'küresel vicdan ve adalet' ilkelerine göre hareket ettiğini belirtti.

İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaparken de Japon firmaları ve mühendislerinin Türkiye'de imza attığı dev yatırımlardan söz etti. Özellikle Van depreminde Japonların yardımlarını hatırlatan ve bir kez daha teşekkür eden Erdoğan, "Depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Japon dostumuz Miyazaki'yi anavatanında tekrar minnetle yadediyorum" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları