loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Erdoğan'a soru: Adayınız El Kaide sorumlusu mu?

Başbakan Erdoğan'a soru: Adayınız El Kaide sorumlusu mu?
Tarih: 04.12.2013 - 17:46
Kategori: Siyaset

CHP'den Başbakan'a El Kaideciyi aday mı yaptın sorusu...

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Başbakana sordu:

"Van Belediye Başkan Adayınız Osman Gülaçar’ın tüm dünyada terör örgütü olarak kabul edilen El Kaide’nin Van bölge sorumlusu olduğu bilgisi doğru mudur?"

"Adayınızın savunduğu "Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Yahudiler sizin düşmanınızdır" görüşüne katılıyor musunuz?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle:

"Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 03.12.2013

Osman Gülaçar’ın 15 Ekim 2009 tarihinde Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele ekiplerince yapılan operasyon sonucu Fevzi Yılmaz ve Özkan Kervan ile birlikte gözaltına alınarak 2 ay tutuklu kalmasının gerekçesi nedir? Osman Gülaçar’ın tüm Dünyada terör örgütü olarak kabul edilen El Kaide’nin Van bölge sorumlusu olduğu bilgisi doğru mudur? Osman Gülaçar’ın geçmişte aldığı adli cezalar ve yargılandığı dava konuları nelerdir, hangi hapis cezalarını almıştır? Birçok toplantıda yaptığı konuşmalara dair video görüntülere internette bulunan Osman Gülaçar’ın bu konuşmalarında sıklıkla dile getirdiği "Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin, onların arkasından gitmeyin, Yahudiler sizin düşmanınızdır" ifadelerine katılıyor musunuz? Bu görüş Genel Başkanı olduğunuz AKP’nin resmi görüşü müdür?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları