loading
close
SON DAKİKALAR

''Başbakan özür dilemeli''

''Başbakan özür dilemeli''
Tarih: 18.09.2012 - 16:27
Kategori: Siyaset

CHP'li Perihan Sarı, ''Başbakan Erdoğan, ayrımcı ve bölücü söylemi nedeniyle özür dilemelidir'' dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı: “Başbakan Erdoğan, ayrımcı ve bölücü söylemi nedeniyle özür dilemelidir. Eğitim ve öğrenim kurumları, insanları yaftalayan kurumlar değildir” dedi


“Başbakan Erdoğan’ın Denizli’de yaptığı konuşma sağlıklı düşünemeyen bir zihniyetin tüyler ürpertici bir yansımasıdır. Sayın Başbakan yaptığı tanımlamayla milyonlarca gencimizi “terörist” olarak nitelemiştir’ diyen Sarı yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın yazılı açıklaması şöyle;

“Başbakan Erdoğan’ın dün Denizli’de yaptığı konuşmada ifade ettiği, “Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?” şeklindeki sözleri ayrımcı, bölücü, dışlayıcı ve kutuplaştırıcıdır. 

28 Şubat sürecinin aktörleri İmam Hatip Okullarını, irtica yuvası olarak görürken, Sayın Başbakan bu zihniyeti geride bırakan daha vahim bir yaklaşımla, imam hatip okulları dışındaki eğitim kurumlarında okuyan öğrencileri, “terörist” olarak konumlandırmıştır. Bu iki yaklaşım da akla aykırıdır. 

Ancak, Sayın Başbakan’ın, söylemi tüm sınırları zorlamaktadır. Terörün yarattığı şiddet, acı ve trajedileri yaşayan bir toplumda travma yaratacak bu söylem, değil ülkenin başbakanı, herkesin kaçınması gereken bir söylemdir. Bir başbakan böyle bir üslupla konuşamaz, konuşmamalıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ayrımcı ve bölücü söylemi nedeniyle özür dilemelidir. Eğitim ve öğrenim kurumları, insanları yaftalayan kurumlar değildir. 

Sayın Başbakan, imam hatip okullarını kendi arka bahçeleri olarak gören anlayıştan da vazgeçmeli ve geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür iradelerini göz ardı eden, yok sayan ipoteği kaldırmalıdır.”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları