loading
close
SON DAKİKALAR

'Başbakan'a hakkımı helâl etmiyorum'

'Başbakan'a hakkımı helâl etmiyorum'
Tarih: 10.11.2012 - 18:42
Kategori: Gündem

Şehit babası böyle tepki gösterdi...

Siirt’in Pervari İlçesi’nde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı.

Şehit haberinin alınmasının ardından Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte evli ve 2 çocuk babası olan Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan anne Ayşe ve baba Ali Yenici’nin evine gitti.

Karşısındaki askerleri görünce bayılan anne Ayşe Yenici, hazır bekletilen ambulansa bindirilerek tedavi altına alındı. Baba ise sinir krizleri geçirdi. Sakinleştirici yapılan anneye acı haberi şehidin kardeşi Ercan Yenici verdi. Acı haberle yıkılan annenin feryatları yürekleri dağladı.

Şehit babasının tepkisi

Oğlunun fotoğrafına sarılan baba Ali Yenici, "Benim oğlum seve seve askerliği istedi. ’Ben asker olacağım baba’ dedi. Bayramda gördüm en son oğlumu. 1 hafta önce gitti. Benim oğlum vatan uğruna feda olsun. Ancak Başbakana ve hükümete hakkımı helal etmiyorum. Hiç bir zaman helal etmeyeceğim. Bu evlatlar kolay yetişmiyor. Bu söylediklerimi sansürlerseniz size de hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Şehit askerin baba ocağı Türk bayraklarıyla süslenirken,eşi ve 2 çocuğunun Siirt’te olduğu belirtildi.

Oğlunun şehit olduğunu duyunca bayıldı

Siirt’in Pervari İlçesi’nde takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığı’na ait Sikorsky S-70 helikopterinin, Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı’nda düşmesi sonucu şehit olan 17 Mehmetçik’ten, Kayserili Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik’in evine ateş düştü. Bayılan annesi Kamer Çelik, hastaneye kaldırıldı.

Aslen, Kayseri’nin Sarız İlçesi Büyük Söbeçimen Köyü’nden olan 8 kardeşin, ikincisi 4 yıllık asker, bekar Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik’in şehit düştüğü haberi, Kayseri merkez Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi’nde, diğer oğlu Süleyman ile birlikte oturan anne Kamer Çelik’in evine ögle saatlerinde ulaştı. Şehidin annesi ve kardeşinin oturduğu Sedat İyigün Caddesi 66 sayılı eve Türk bayrağı asıldı. Garnizon Komutanlığı’ndan gelen askerler de de aileye oğullarının şehit olduğu haberini verirken, dışarda bir ambulans bekletildi. Bu sırada anne Kamer Çelik, bayıldı. Talihsiz anne ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Sarız İlçesi’nde oturan amcası Mehmet Çelik, yeğeninin şehitlik haberini alınca dünyanın başlarına yıkıldığını söyledi. Şehit Halil İbrahim Çelik’in babası, Sarız Büyüksöbeçimen Köyü Muhtarı Melikgazi Çelik’in 1 yıl önce öldüğünü belirten amca Mehmet Çelik, "Vatan sağolsun. Çok üzgünüz. Halil İbrahim, çok terbiyeli, saygılı bir çocuktu. Liseyi bitirdikten sonra, askere gitti. Sonra uzman çavuş oldu" dedi.

Bu arada, Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik’in ağabeyi Hacı Çelik’in, "Dünya hali, ölüm de var" diyerek 2 gün kardeşini görmeye gittiği, şehit düştüğünde de Siirt’te bulunduğu belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik’in bu sabaha karşı evinde kalan ağabeyi Hacı Çelik’i uyandırarak, "Operasyona gidiyorum. Hakkını helal et" dediği kaydedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları