loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan'a ultra lüks Sikorsky!

Başbakan'a ultra lüks Sikorsky!
Tarih: 21.08.2013 - 12:27
Kategori: Ekonomi

Başbakan için özel üretilen helikopter, elektronik korumayla donatıldı.

Başbakan için özel üretilen helikopter, elektronik korumayla donatıldı. İstanbul’dan Diyarbakır’a yakıt ikmali yapmadan uçabilen helikopterde, banyo ve mutfak bile var

Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ha­va fi­lo­su ge­niş­li­yor. 7 uça­ğı ve 1 he­li­kop­te­ri bu­lu­nan Er­do­ğa­n’­a 1 he­li­kop­ter da­ha ge­li­yor. Baş­ba­kan­lık için Si­korsky ta­ra­fın­dan özel üre­ti­len VIP he­li­kop­ter, bu ay so­nun­da tes­lim edi­le­cek. Sa­bah ga­ze­te­si­nin ha­be­ri­ne gö­re; sa­at­te 300 ki­lo­met­re hız ya­pan he­li­kop­ter­le İs­tan­bu­l’­dan Di­yar­ba­kı­r’­a ka­dar ya­kıt ik­ma­li yap­ma­dan uçu­la­bi­le­cek. Aza­mi men­zi­li 1000 ki­lo­met­re olan he­li­kop­ter elek­tro­nik ko­ru­may­la do­na­tıl­dı. Yet­ki­li per­so­nel dı­şın­da he­li­kop­te­re kim­se ya­na­şa­ma­ya­cak. Tür­ki­ye için özel ola­rak üre­ti­len he­li­kop­te­ri Cum­hur­baş­ka­nı Gül de kul­la­na­cak.

Ge­miy­le ge­ti­ri­li­yor

6-8 yol­cu ta­şı­ma ka­pa­si­te­si­ne sa­hip he­li­kop­ter­de, ya­ta­ğa dö­nü­şe­bi­len kol­tuk, ça­lış­ma ma­sa­sı, ban­yo, la­va­bo ve mut­fak var. AB­D’­nin Pensilvanya Eya­le­ti Coa­tes­vil­le Ka­sa­ba­sı­’n­da­ki fab­ri­ka­da üre­ti­len he­li­kop­ter, ge­miy­le AB­D’­den yo­la çık­tı. 20 gün ön­ce yo­la çı­kan ve 1 ay­da Tür­ki­ye­’de ola­cak he­li­kop­ter ‘EM-001’ kuy­ruk nu­ma­ra­sı ta­şı­yor. Be­yaz ve kır­mı­zı renk­le­re bo­ya­ma iş­le­mi de Penns­ylva­ni­a’­da­ki fab­ri­ka­da ya­pı­lan he­li­kop­te­rin test uçu­şu ge­çen yıl 23 Ni­sa­n’­da ya­pıl­mış­tı. He­li­kop­ter­le­rin VIP do­na­nım­la­rı­na Baş­ba­kan­lık ka­rar ver­di.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları