loading
close
SON DAKİKALAR

Başbuğ ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı

Başbuğ ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı
Tarih: 08.03.2014 - 16:57
Kategori: Siyaset

Dün tahliye olan İlker Başbuğ şu saatlerde Beşiktaş'ta ''Sessiz Çığlık'' eyleminde...

Dün akşam saatlerinde 26 aydır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Beşiktaş’ta düzenlenen Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı. Tutuklu asker eşleri ve yakınları tarafından eyleme destek veren İlker Başbuğ, eylem alanında bir de konuşma yaptı. İlker konuşmasında cezaevinin kötü şartlarından bahsetti. Başbuğ “Balyoz davasında tutuklu bulunan arkadaşlarımızın da özgürlüğü yakındır. Onlarla hep birlikte burada buluşacağız” dedi. İlker Başbuğ’un konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

İşte Başbuğ’un açıklamalarından satır başları:

Kar, kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde platformunun kadınlarını candan kutluyorum. Benim dün esaret dönemimden kurtulmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek bundan emin olun. TSK’ya en büüyk darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vuruldu. 323 silaha rkadaşım bu dava kapsamında ceza aldı. Ama ümit ediyorum ki onların da özgürlüğü de yakındır.

ENGİN ALAN’IN ARAMIZDA OLMAMASI TBMM’NİN AYIBI

Bu arada özellikle bütün milletvekilleri tutuklu durumda olan, ceza durumda olan bütün milletvekilleri serbest olurken bugün cezaevlerinde bir vekil kaldı. O da Engin Alan… Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre TBMM’nin ayıbıdır.

ENGİN ALAN’I KULELİ’DEN BERİ TANIRIM

Engin Alan’ı ben Kuleli Askeri Lisesi’nde 15 yaşındayken ben lise-1’deyken Engin ortaokuldaydı, 13 yaşındaydı. Beraber çok yerde görev yaptık. Bugün tek vekilin Balyoz kapsamında cezaevinde olması hepimizin ayıbıdır. Hepimizden evvel de TBMM’nin ayıbıdır.

BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKIN

Bugün bu yağmur altında buraya gelip destek veren herkese candan teşekkür ediyorum. Balyoz Davası’ndaki arkadaşlarımız bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Burada hep beraber onları kucaklayacağız

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları