loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Şık'tan Kandil mesajı

Başkan Şık'tan Kandil mesajı
Tarih: 05.06.2013 - 17:46
Kategori: Yerel

Ak Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Suat Şık, Miraç Kandili Vesilesi ile Kandil Mesajı Yayınladı...

K Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Suat ŞIK, Miraç'ın "Allah'a yükselme" olduğunu dile getirerek Kandillerin, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı,öfke ve gazaptan kurtulabileceğimiz nadide geceler olduğunu söyledi.

GEZİ PARKI OLAYLARINA'DA DEĞİNDİ

Mesajında Başkan ŞIK, Miraç Kandili'nin tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzura vesile olması dileğinde bulundu. Miraç’ın Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu kaydeden Başkan ŞIK şöyle devam etti ;

"Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayı'nın 27. gecesi Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade ederken aynı zamanda da peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku ve beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa terakki edişi simgeler. Bugün ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşüncelerin, kalplerden atılması gerekmektedir. Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Asırlardır büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak ettiğimiz Miraç Kandili, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğudur. Bu gece, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışının sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.Bu vesile ile Gezi Parkı olayları sebebiyle ülkemizin bazı illerinde gerçekleşen üzücü olayların hepimizi çok üzdüğünü belirterek yapılan provakasyonlara karşı hepimizin sağduyulu olmasını ve bu mübarek, faziletli gecenin ülkemiz huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Ülkemizin, Kocaeli'mizin, Dilovası halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni eder, saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları