loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Tatı Bremen’de

Başkan Tatı Bremen’de
Tarih: 14.06.2013 - 14:19
Kategori: Yerel

Buca Belediyesi ile 2011 yılında bir sosyal projeye başarıyla tamamlayan Bremen Eyaleti’nin Başbakan ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen bu kez Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ağırladı...

Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Kurt, Kültür Müdürü Sakine Akyüz ile birlikte Almanya’nın Bremen Eyaleti’ne giden Başkan Ercan Tatı, “Sosyal Yardım Örgütlerinin Çalışması, Sosyal Demokrat Kadın Örgütlerinin uyguladıkları sosyal projeler” konusunda üç gün süren toplantı ve temaslarda bulundu.

Buca ile bir köprü oluşmasını sağlayan Bremen Eyaleti SPD Milletvekili Ruken Aytaş’ın girişimleri ile iki yerel yönetim arasında yeni bir çalışma başlatıldı. Bremen’e konuk olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ve heyet, Almanya’nın en tanınmış beş sosyal yardım örgütünden birisi olan ve 1919’da kurulan Arbeiterwohlfart (AWO)’yu incelediler. Bu örgütün Başkanı Cevhayir Cansever’in brifingini izleyen Başkan Tatı, kadın sığınma evi uygulamalarını inceledi.

Genç kızlar barınıyor

Bremen’deki sığınma evinde 16 ile 25 yaş arasındaki kızların barındırıldığını anlatan Cansever, genç kızların aileleriyle sorun yaşamaları halinde örgütün harekete geçtiğini kaydetti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı , Buca Belediyesi’ne ait bir Barınma Evi bulunduğunu anlattı, Bremen benzeri bir projenin önümüzdeki dönemde uygulamak istediklerini kaydetti.

Başbakan ile görüştü

Buca heyetine bir resepsiyon veren Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen tarihi belediye sarayını Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Türk ekibine gezdirdi. Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olayını soran Bremen Eyaleti Başbakan’ına bilgi veren Ercan Tatı’ya Eyalet Başbakanı yaşanan olayları üzücü bulduğunu söyledi.

Bremen Eyaleti Meclis Başkanı Christian Weber de Başkan Tatı ve arkadaşlarını kabul etti. Başkan Ercan Tatı, Bremen’deki bir grup Türk işadamıyla da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Bremen Eyaleti’nde bulunan Lidice Haus ve Hemelingen isimli iki Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gençlerin sorularını yanıtladı. Başkan Tatı’ya özellikle gençlerin katıldığı Taksim Eylemleri sorulurken, yerel yönetim uygulamaları konusunda da bilgi aldılar

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları