loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Tatı'dan Arslan'a yanıt

Başkan Tatı'dan Arslan'a yanıt
Tarih: 24.06.2013 - 16:05
Kategori: Yerel

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediyesi’nin AKP’li Meclis Grubu Başkan Vekili Mustafa Arslan’ın açıklamalarına tepki gösterdi...

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, AKP’nin Buca Belediye Başkan adayı olmak için mücadele eden Mustafa Arslan’ın yaptığı açıklamalarla “Toplumsal Barışı bozmaya yönelik adımlar” attığını belirtirken, Arslan’ın Kandil Gecesi yapılan Türk Sanat müziği Konseri’ni “Siyaset malzemesi “ haline dönüştürdüğünü belirtti. Buca Belediye Başkanı Tatı, “4 yıldır sudan konularla gündeme gelen Arslan’ın yapılan çalışmaları görmezden gelip, adaylık hayallerini insanların dini duygularına yöneltmesi elem verici bir durumdur” dedi.

Göreve geldiği günden beri tüm inançlara saygılı davrandığını anımsatan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bunu siyaset malzemesi olarak hiçbir zaman kullanmadığını söyledi. İlçedeki tüm camilerin bakım, onarımından, Ramazan aylarındaki temizliğine hijyenine kadar sahip çıktığını, cami cemaatlerinin isteklerini Hükümetten değil, belediyeden talep ettiğini vurgulayan Başkan Tatı şunları söyledi:

“Mustafa Arslan’ın kullandığı düzeyi düşük, seviyesiz açıklamalarına kendi partisinin de karşı çıkmasını beklerim. İnsanların dini duygularını tahrik edip, buradan oy beklemek olsa olsa acz içinde bir düşüncenin ürünü olabilir. Sayın Arslan da bunu yapıyor. Daha önce Gezi Parkı direnişi nedeniyle yapılamayan bir Türk Sanat Müziği Konseri Hafta sonu olması sebebiyle dün akşam gerçekleştirildi. Buca’da kandilini evlerinde camilerde geçirenlere de saygımız sonsuz. Ama bunu bir siyaset malzemesi olarak kullanan AKP’li Mustafa Arslan’ın anlayışını Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllardır bölünmeden bir arada yaşamayı başarmış insanlarına bırakıyorum. Bu tür bölücülüklere hiç kimse kanmayacaktır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları