loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Tatı’ya CHP’li gençlerden destek

Başkan Tatı’ya CHP’li gençlerden destek
Tarih: 24.05.2013 - 17:51
Kategori: Yerel

CHP İl Gençlik Kolları, Buca Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlerini eleştirdi...

İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, “CHP’li belediyeler üzerinde zulüm aşikardır” dedi.

CHP İl Gençlik Kolları’nın Buca Belediyesi önünde düzenlediği toplantıya CHP Gençlik Kolu MYK Üyesi Nazlı Kıran’ın yanı sıra birçok ilçenin yöneticileri katıldı. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İl Gençlik kolu Başkanı İbrahim Soydan, “CHP’li belediyeler üzerinde zulüm aşikardır” derken, Buca Gölet Alanı’nda hiçbir siyasinin katılmaması şartı ile düzenlenen Yörük Şenliği’nin ardından Aliağa’da mikrofonların kapalı zannedilerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ercan Tatı’yı işaret ederek “Cezasını verelim tesisi derhal elinden alalım” sözlerini anımsattı. Soydan şunları söyledi:

“Bu olayın sonrasında AKP İzmir İl örgütü ile yaptıkları açıklamalarda kullandıkları basit siyasete Yörük vatandaşlarımızı da dahil etmeye çalışmış olmaları akıl almaz ve kabul edilemez olmakla birlikte hiçbir hukuki düzenle de uyumlu değildir. Yerel seçimlere az zaman kala uygulanan bu tarz baskılar demokrasinin ne kadar uzağında olduğumuzun kanıtıdır. Tüm yaptırım ve baskılara rağmen Buca halkının, İzmir halkının iradesine ipotek vurulamayacaktır.”

Malikhane peşkeşini açıklasın

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül yaptığı konuşmada Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun Buca’da De Jongh Malikhanesi’nin özel üniversiteye kiralama koşullarını açıklamasını istedi. Gül, AKP İktidarının korku imparatorluğunu İzmir kabul etmediğine de işaret etti şunları söyledi:

“ İstedikleri gibi halkı sindirsinler, tehdit etsinler. Bakan Veysel Eroğlu’nun yaptığı gaf falan değil bunlar siyaseti bilmiyorlar. Halkın içinden gelmedikleri için kendi o baskıcı anlayışı ile bu Türkiye Halkını idare etmeye çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki İzmir halkı buna boyun eğmedi eğmeyecektir. Hey Buca halkı madem bu bakan Buca’yı bu kadar çok seviyorsa, o kadar duyarlıysa neden Buca’nın malı De Jongh Köşkü’nü yandaşlarına peşkeş çekti. Önce gel köşkü kimlere peşkeş çektiğini Buca halkına anlat.”

Başkan’dan çağrı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuşmasında destek veren gençlere teşekkür etti. Tatı, Bakan ve Milletvekili açıklamalarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Az önce konuşmacı arkadaşım dedi ya korku imparatorluğu yaratılacak. Korku yok merak etmeyin çok ağır bir komedi var. Komedinin başlarında da AKP’nin bakanları ve milletvekilleri var. Bu senede bize gülmek düştü. Sayın bakan tabi kendi söylediğine de inanmıyor ama ne söylediğini de bilmiyor. Çünkü yanlış yönlendiriliyor. Koskoca devletin bakanı Buca ilçesinin belediye başkanına şeyini şey edeyim bilmem ne alalım edelim. Ben buradayım bir bakanın ağzından laf çıkıyorsa bir milletin vekilinin ağzından laf çıkıyorsa ben buradayım bekliyorum. Yürekleri varsa gelsinler ben buradayım. Eğer siyaset yapmak için malzeme bulamıyorlarsa buyursunlar. Siyasi başkan yardımcılarım CHP ilçe başkanım yanımda. Bizim projelerimiz ortada. Biz onlar için ama Buca için ama İzmir için ama ülke için projeler verelim siyaset yapsınlar. Ama bu ülke zaten yalanla dolanla buralara geldi. Artık yalanı dolanı bıraksınlar. Ucuz manevraları bıraksınlar. Sayın bakan İstanbul’da açıklama yapmış; “İzmir’de CHP’yi sandığa gömeceğiz” diye. Ya gömüksünüz daha oradan kalkamadınız önce oradan bir kalkın.”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları