loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Zeydan Karalar; 'Biz işimizi kanunlar çerçevesinde yaparız'

Başkan Zeydan Karalar; 'Biz işimizi kanunlar çerçevesinde yaparız'
Tarih: 18.12.2023 - 18:23
Kategori: Yerel

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonuyla ilgili; Başkan Zeydan Karalar’a destek vermek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonu büyük tepki gördü. 10 bini aşkın Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bulut ve Adem’in de katıldığı basın açıklaması, Adanalıların yoğun katılımıyla adeta mitinge dönüştü.

Burhanettin Bulut, “Herkes biliyor ki; 31 Mart 2024’te buradaki başkan değişmeyecek.”

Başkan Zeydan Karalar, “Biz işimizi kanunlar çerçevesinde yaparız.”

Anıl Tanburoğlu, “Algı operasyonunu yapanlar iddialarının altında kalır.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonuyla ilgili; Başkan Zeydan Karalar’a destek vermek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Adem, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Çukurova, Seyhan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediye başkanları, siyasiler, muhtarlar, belediye meclis üyeleri çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Adanalılar katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, iktidarın seçim startının verildiğini söyledi.

DEMOKRASİYE YAPILAN ALGI OPERASYONLARININ KARŞISINDA DURACAĞIZ

Burhanettin Bulut, “Bugün burada olma nedenimiz Zeydan Başkan’ımıza destek vermek. Fakat zaten biliyoruz; düz duvar yıkılmaz. Biz buradan güçlenerek çıkarız. Başkan Zeydan Karalar göreve geldiğinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gelirin 4 katı borç vardı. Bugün gelinen noktada çok büyük hizmetler borçsuz yapılıyor. Herkes biliyor ki, 31 Mart 2024’te buradaki başkan değişmeyecek. Biz burada demokrasi mücadelesi vereceğiz, bedel ödenecekse bedel ödeyeceğiz. Biz CHP olarak bu ülkede Cumhuriyet değerlerinin savunucusu ve garantörü olduğumuz gibi, demokrasiye yapılan algı operasyonlarının da karşısında duracağız” dedi. 

GÖREVİMİZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E VE HALKIMIZA LAYIK OLMA BİLİNCİYLE YAPIYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini aradığını ve Adana’nın yanında olduğunu ilettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bize destek olmak için gelen genel başkan yardımcılarımıza ve yanımızda bulunanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Halkımızın bize verdiği kutlu ve önemli görevi layıkıyla, milletin parasını yediemin gibi koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim olduğumuz yerde, bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi ülkenin Kurucusu ve Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e ve halkımıza layık olma bilinciyle yapıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde, bizim belediyelerimizde kanuna aykırı, kamuya zarar verecek bir şey asla olmaz. Biz buraya kimseye para kazandırmak için gelmedik. İşimizi kanunlar çerçevesinde yaparız. Bu çok net. Bizim belediyemizde müfettişler ne istemişse evrakları eksiksiz ilettik. Emniyet, KOM, Savcılık bizden ne istemişse eksiksiz verdik, eksiksiz vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim çekineceğimiz bir işlemimiz yoktur ve asla olmayacaktır.”

ADANA HALKI SANDIKTA CEVABI VERİR

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu da yaşananların siyasi algı operasyonu olduğunu belirterek, “Bu operasyon halk iradesine saldırı niteliğindedir. Yerel seçim sürecinin başladığı şu günlerde, sabahın köründe belediyemize çevik kuvvetle gelinmesi ve belediyemize operasyon görüntüsü verilmesi art niyetlidir. Kimse belediyemizi ve başkanımız Zeydan Karalar’ı suçlayamaz. Bunu yapanlar iddialarının altında kalır. Başkanımız Zeydan Karalar’ın Seyhan’da başlayan başarılı belediyecilik pratiği, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde devam etmiştir. Başkan Zeydan Karalar borç batağındaki belediyeyi, devasa hizmetleri yapabilir hale getirmiştir. Bu algı çabası Adana halkının tercihini değiştirmez. Demokratik rejimlerde sandık vazgeçilmezdir. Her iktidar meşruluğunu sandıktan alır. Bu operasyona tevessül edenler gerekli cevabı Adana halkından sandıkta alacaktır. Zeydan Başkan 2024 seçimlerini de alarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları