loading
close
SON DAKİKALAR

Batman M Tipi Cezaevi'nde bir koğuş tutuklar tarafından ateşe verildi

Batman M Tipi Cezaevi'nde bir koğuş tutuklar tarafından ateşe verildi
Tarih: 05.04.2020 - 10:41
Kategori: Yurt

Batman M Tipi Cezaevi'nde adli tutukluların olduğu bölümde bir koğuş dün gece tutuklar tarafından ateşe verildi. Zırhlı araçlar ve tomalar ve çok sayıda ambulansın sevk edildiği cezaevi önünde tutuklu aileleri de toplandı.

Batman Savcılığı ise internet sitesinden yaptığı açıklamada olayın kontrol altına alındığını duyurdu.

Savcılık, "Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 04.04.2020 tarihinde akşam saatlerinde bazı adlî suçluların karıştığı münferit bir olay meydana gelmiştir. Olay kontrol altına alışmış olup, Ceza İnfaz Kurumu normal işleyişine dönmüştür. Olay nedeniyle bir can kaybı ya da yaralanma bulunmamaktadır" bilgisini verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Avukat Devran Yıldız, Baro avukatları ve Batman milletvekillerinden oluşan bir heyetin cezaevindeki tutuklularla yüz yüze görüşme talebinin kabul edilmediğini ama Emniyet Müdürü'nü açıklama yaparak yangının ve durumun kontrol altına alındığını söylediğini aktardı.

Avukat Devran Yıldız, "Yangında ölü ve yaralı yok ama dumandan etkilenen tutuklular var, sağlık ekipleri onlara müdahale etmiş. Ailelere de endişelenecek bir durum olmadığını ve yarın tüm tutuklu yakınlarına telefonla daha detaylı bilgi vereceğini söyledi" dedi.

İHD: Bütün tutukluları başka illere nakledecekler
İHD Batman Şube Başkanı Avukat Devran Yıldız, aldıkları bir duyuma göre cezaevinin farklı bölümlerinde çıkartılan yangından dolayı birçok koğuş kullanılmaz hale geldiğini, bu yüzden orda kalan 650 tutuklu ve hükümlünün Diyarbakır'daki cezaevlerine nakledileceklerini bilgisine ulaştıklarını söyledi.

"Biz oradayken Bingöl, Mardin plakalı birçok ring aracı geldi ve öyle görünüyor ki sabah kadar bütün tutukluları cezaevinden farklı illere nakledecekler" diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yangını çıkaran tutuklularla görüşme şansımız olmadığı için neden böyle bir şeye giriştiklerini ve taleplerinin ne olduğunu net olarak öğrenemedik ama infaz paketine karşı tepki ve koronavirüsün cezaevlerinde yayılması endişesi nedeniyle böyle bir yola başvurduklarını düşünüyoruz."

Geçtiğimiz hafta Van M Tipi Cezaevi'nde de tutuklular, cezaevinde koronavirüs salgını karşısında yeterli tedbirlerin alınmadığı iddiasıyla bir koğuşun kapı ve pencerelerini yakmış, kısa sürede söndürülen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları