loading
close
SON DAKİKALAR

Batum: ''Bu Demokratikleşme değil, 17 Aralık’ın üstünü örtme yasasıdır''

Batum: ''Bu Demokratikleşme değil, 17 Aralık’ın üstünü örtme yasasıdır''
Tarih: 15.02.2014 - 14:41
Kategori: Siyaset

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum: ''Bu Demokratikleşme değil, 17 Aralık’ın üstünü örtme yasasıdır''

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Demokratikleşme Paketi’nin “17 Aralık’ın üstünü örtme yasası” olduğunu ifade etti.

Batum, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde insanların birbirlerine sevgilerini ilettiğini belirterek, ancak iktidar eliyle ülkede bölünme yaratıldığını iddia etti.

Kızılay’da yapılan gösteride sıkılan boyalı su ve gaz fişeğini gösteren Batum, “Sevgiden, hediyelerden bazıları ziyadesiyle paylarını alıyorlar. Bilal oğlan ve bakan çocukları gemiler, pırlanta dükkanları alıyor, inanılmaz himayelere mazhar oluyorlar fakat bazılarına da tazyikli su, boyalı su, biber gazı, cop, dayak düşüyor. Bana bir demokratik ülke göstersinler; bu kadar büyük farklılık olsun” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu’nda dün kabul edilen Demokratikleşme Paketi’ne bazı kesimlerin “demokratikleşiyoruz, bir yerinden başlamak gerekir” diye savunduğunu anlatan Batum, “Bu Demokratikleşme değil, 17 Aralık’ın üstünü örtme yasasıdır. Buna demokratikleşme diyen bir kişi varsa gelip anlatmalı. Teklifin görüşmelerine katıldık. Hukukçu olmaya gerek yok. Adalet Bakanı büyük pişkinlikle bir duvar gibi duruyor. Sahte delillerle yargılananların etkilenip etkilenmeyeceğini sorduk, ‘Başbakan talimat verdi seçimden sonra onlarla da ilgileneceğiz’ dedi. Bu işi çıkmaza sürükleme, yalan söyleme politikasıdır. İnsan utanır” diye konuştu.

Düzenlemeyle “ayakkabı kutuları ve para kasalarının geçersiz olacağını” ileri süren Batum, bunu yapacak hakimler konusunda da daha önce iktidar tarafından görevden alma ve yeni atamalar yapıldığını söyledi.

Batum, “Başbakan’ın oğlu ve bakan çocuklarının 17 Aralık operasyonu savcılarına dava açılacağına yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Mehmet Haberal 9 yargıcı tazminata mahkum ettirdi. Sonra bir gecede buraya yasaya madde eklendi, ‘dava açamazsınız’ diye. Şimdi bu düzenlemeyi kaldırıyorsunuz. 5 yıldır yapmadın da niye bugün yapıyorsun? Sen bu ülkeyi dayak yemeye ve gemi almaya mazhar olanlar diye ikiye ayırıyorsun” karşılığını verdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları