loading
close
SON DAKİKALAR

Baykal: Toplumsal tepki giderek yaygınlaşıyor!

Baykal: Toplumsal tepki giderek yaygınlaşıyor!
Tarih: 24.03.2013 - 09:32
Kategori: Gündem

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 'AKP'nin getirdiği 2B ile ilgili yasal süreyi içine sindirmedi. Kabul etmedi'.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Alanya İlçe Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada, ''Hala toplumsal vicdan, AKP'nin getirdiği 2B ile ilgili yasal süreyi içine sindirmedi. Kabul etmedi. Bu konuyla ilgili toplumsal tepki giderek yaygınlaşıyor'' dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan, Alanya CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Baykal, 2B konusunun özellikle Antalya'daki çiftçilerin ve orman köylerinde yaşayanların en temel konusu olarak göründüğünü söyledi.
2B konusunun TBMM'de görüşüldüğünü, konuyla ilgili kanunlar çıktığını ve buna tepkilerin ortaya konduğunu dile getiren Baykal, ''Hala toplumsal vicdan, AKPnin getirdiği 2B ile ilgili yasal süreyi içine sindirmedi. Kabul etmedi. Bu konuyla ilgili toplumsal tepki giderek yaygınlaşıyor. Bu konunun çözüldüğünü biz kabul etmiyoruz. Atılması gereken adımlar var. Kabul edilebilir bir çözüme ihtiyaç var'' diye konuştu.

Baykal, vatandaşın AKP'nin sözlerini ve vaatlerini önemsediğini ifade ederek, tarım kesiminin çok büyük sıkıntı içerisinde olduğunu kaydetti.

Köylülerin rant, vurgun peşinde olmadığını anlatan Baykal, ''Bu köylüler karnını doyurmaya çalışıyor. Çoluğuna, çocuğuna bakmaya çalışıyor. Bu toprağı rayiç bedelle satmak yanlıştır. Biz ise tarımsal alanda kullanılan, nitelikli 2B arazileri olarak da rayiç bedelden değil vergi beyanı üzerinden işlem yapacağız ama bazı yerlerde de 2B müthiş bir rant. Emeği, yaşanmışlığı ve oranın çilesini çekmişliği yok. Rant getiren yerleri çevirmiş. Buralarda rayiç bedelden uygulama yapacağız. Rayiç bedelin belirlenmesi için gerekli uygulamalar gerçekleşmedi. Bugün bu yüzde 50 de ödenebilirlikten uzaktır'' diye konuştu.

Rayiç bedele itiraz için gidecek mahkemelerin de bulunmadığını savunan Baykal, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ancak rayiç bedel hakkında mahkemeye başvurma ve itiraz etmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Milletvekilleri, daha sonra Konaklı beldesine bağlı Toslak köyü ve Oba'nın Değirmendere köylerine giderek buradaki köylülerin sorunlarını dinledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları