loading
close
SON DAKİKALAR

'Bayram gelmiş, neyime!'

'Bayram gelmiş, neyime!'
Tarih: 23.10.2012 - 17:03
Kategori: Sağlık, Yaşam

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı...

Ekici'nin Bayram mesajı:

"Kurban Bayramı arifesinde adeta Nazım Hikmet’in ‘Bayram Gecesi’ şiirinde bahsettiği gibi “Bayram Gelmiş Neyime!” türküsünü söylüyoruz ve “bayram bile bayram olduğuna pişman”.

Milyonlarca insan gelecek kaygısı içinde, binlerce işçi ekmekleri ve onurları için fabrika önlerinde direnişe devam ediyor. Komşumuz Suriye’de yaşananlar giderek bölgesel bir savaş halini alıyor. Gazeteciler, Sendikacılar, Öğrenciler, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri bir bayramı daha cezaevinde karşılıyor. Üstelik cezaevlerinde süren açlık grevlerinde kaygı verici bir aşamaya giriliyor.

Hükümetin yurttaşlara bayram hediyesi daha fazla zam ve daha fazla yoksulluk oldu. Temel ihtiyaçlara yapılan zammın yanı sıra işçiler en temel sendikal hakların gasp edildiği yeni bir yasal düzenleme ile karşı karşıya kaldılar.

Anlaşılan bu bayramda yine acılarımızı ve yoksulluğumuzu paylaşacağız. Ancak inanıyoruz ki iradenin iyimserliği hayatın karamsarlığını yenecektir. İşçiler mutlaka bayram gibi bayramlar yaşayacaktır.

Kurban Bayramınızı içtenlikle kutlar, her şeye rağmen bayramın kardeşliğin ve paylaşmanın günleri olması dileğiyle, sağlık, mutluluk ve barış dolu bir bayram dileriz. "

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları