loading
close
SON DAKİKALAR

BBC: Suriye'de Kürt bayrağı dalgalanıyor

BBC: Suriye'de Kürt bayrağı dalgalanıyor
Tarih: 16.08.2012 - 15:43
Kategori: Dünya

BBC, eskiden Suriye istihbarat merkezi olan binada Kürt bayrağının asıldığını belirterek, bunun Suriye'de gücün el değiştirğinin gerçek bir işareti olduğu yorumunu yaptı...

İngiliz yayın kuruluşu BBC muhabiri Orla Guerin, 5 gün gizli olarak kaldığı Suriye'nin Kürt bölgesindeki durumu irdelediği haberinde, Beşar Esad'ın Şam'da ve Halep'te isyancılarla savaştığını ve kuzey batıda Kürt bölgelerinde kontrolü bıraktığını belirterek, eskiden Suriye istihbarat merkezi olan binada Kürt bayrağı asıldığını ve bunun Suriye'de gücün el değiştirdiğine ilişkin gerçek bir işaret oluşturduğunu kaydetti.

Haberde, protestocuların istihbarat binasını sardıktan sonra rejimi hatırlatan fotoğrafları ve malzemeleri yok ettiği belirtilerek, yakılan belgeler arasında burada tutulan kişilere ilişkin bilgiler olduğu ifade edildi.

Rejimin söz konusu bölgeden tamamen ayrılmadığını, Suriye güvenlik güçlerinin bazı alanlarda görüldüğünü ve sadece iki dakika uzaklıkta olduğunu vurgulayan BBC, "Bu bölgenin, akıbeti Suriye'nin de ötesinde olası etkileri var. Irak, İran ve Türkiye'nin kendi Kürt nüfusu var. Toplamda yaklaşık 30 milyonla Kürtler, dünyanın en büyük devletsiz halkı" değerlendirmesini yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları