loading
close
SON DAKİKALAR

BDP: Dersim'de AKP'yle ittifak yok

BDP: Dersim'de AKP'yle ittifak yok
Tarih: 27.04.2013 - 17:37
Kategori: Siyaset

BDP Tunceli İl Örgütü bir açıklama yaparak İl Genel Meclisi'nde AKP ile ittifak yapmadıklarını duyurdu...

BDP Tunceli İl Örgütü, daha önce istifa eden BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in il genel meclisinde parti üyelerini AK Parti lehine oy kullanmaya yönlendirdiğini bildirirken, "AKP ile hiçbir ittifak ve işbirliğine girme durumumuz söz konusu olmamıştır. Bu çerçevede hareket eden Halis'in tutumu partimizce mahkum edilmiştir" denildi. 

BDP Tunceli İl Örgütü, daha önce istifa eden BDP eski Tunceli Milletvekili ve İl Başkanı Şerafettin Halis ile basın açıklaması yaparken, 26 Nisan günü partinin merkez yürütme kurulu ve il ve ilçe örgütlerinin ortak karar aldığı belirtildi. Şerafettin Halis'in 5 Mayıs günü genel merkezi sunduğu istifasının ele alındığı ifade edildi, şöyle denildi: 

"İl Genel Meclisi'nin 1 Nisan günkü toplantısında 1 yıl görev yapacak daimi encümen seçimine ilişkin sayın Şerafettin Halis'in partimizin merkezi ittifak politikasıyla bağdaşmayan tutum içerisine girmesi ve il başkanlığı yetkisini il örgütümüz ve genel merkezimiz bilgisi dışında kullanarak daimi encümen seçiminde AKP ile ittifak geliştirme çabası içersine girmek suretiyle il genel meclisi üyelerimiz üzerinde yetkisini yanlış kullanarak anti demokratik yöntemle üyelerimizi AKP lehine oy kullanmaya yönlendirme çabaları tarafımızdan tespit edilmiş. 1 Nisan 2013 tarihinde partimiz MYK'sı tarafından görevi dondurulmuş ve bu karar kendisine bildirilmiştir. Buna rağmen kendisi 2 Nisan 2013 tarihinde istifasını basın yayın kuruluşlarına bilgi vermek suretiyle de genel merkezimize sunmuştur. Söz konusu tarihte il başkanlığı görevini yürüten Şerafettin Halis'in yukarda belirtilen pratikleri ve partimizin merkezi politikalarına aykırı tutumu ve disiplinsiz davranışları nedeniyle durumu partimizin MYK toplantısında değerlendirilerek Halis'in Dersim İl Başkanlığı görevinden alınmasına ve istifasının belirttiğimiz çerçevede kabul edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar ilgili merkezi organımız tarafından il örgütümüze resmen ulaştırıldığında karar tarafımızdan ilgili kişiye tebliğ edilecektir." 

Açıklamada, Tunceli il genel daimi encümen üyeliğine seçilen 2 il meclisi üyesinin özeleştiri vererek, daimi meclis üyeliklerinden çekildiği belirtildi. Açıklamada eski il başkanı Şerafettin Halis'in istifasının basına yansıdığı gibi çözüm süreciyle ilgili bulunmadığı belirtilerek, şöyle konuştu: 

"Bu konu partimizin hiçbir kademesinde tartışma konusu olmamıştır. Ayrıca Dersim İl Genel Meclisi daimi encümenlik seçimlerinde AKP ile herhangi bir ittifak geliştirmemiz, işbirliğine gitmemiz söz konusu olmamıştır. Bu çerçevede AKP yetkilileriyle doğrudan ya da dolaylı hiçbir görüşmemiz gerçekleşmemiştir. Yukarıda belirtildiği çerçevede il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız o tarihte il başkanlığı görevini yürüten Halis'in etkisinde kalmak suretiyle bireysel bir eksikliğe düşmüşlerdir. Partimizin merkezi ittifak politikaları bilinmekte ve bugüne kadar AKP'ye karşı yürüttüğümüz radikal muhalefet kamuoyu tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla AKP ile hiçbir ittifak ve işbirliğine girme durumumuz söz konusu olmamıştır ve bu çerçevede hareket eden Halis'in tutumu partimizce mahkum edilmiştir. Dün il ve ilçe örgütlerimizin katılımı ile gerçekleştirilen bu toplantıda 'Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam hamlesi' sürecinin en etkin şekilde pratikleştirilmesinin yürütücü gücü olacağımız coşkulu bir kararlılıkla bir kez daha vurgulanmıştır." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları