loading
close
SON DAKİKALAR

BDP'den AKP'ye siyah çelenk

BDP'den AKP'ye siyah çelenk
Tarih: 27.10.2012 - 17:45
Kategori: Siyaset

BDP milletvekili İbrahim Binici'nin de aralarında bulunduğu BDP'liler AKP ilçe binasına siyah çelenk bıraktı...

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde, BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici’nin de aralarında bulunduğu 100 kişilik grup, AK Parti ilçe binasına yürümek istedi. Polis grubun yürümesine izin vermedi. Yaşanan gerginlik sonrası Binici’nin de aralarında olduğu 20 kişi, AK Parti ilçe binası kapısına siyah çelenk bıraktı. 

Viranşehir ilçesi Kışla mahallesinde bulunan BDP ilçe binasında devam eden süresiz dönüşümlü açlık grevine katılanları ziyaret eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Parti Meclisi Üyesi Adnan Etli, Viranşehir, Suruç, Ceylanpınar belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 100 kişi, AK Parti binasına siyah çelenk koymak için yürüyüşe geçti. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyen grup, polis tarafından Ceylanpınar caddesi üzerinde durduruldu. Daha fazla yürünmesine izin verilmeyeceğini belirten polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra polis, Milletvekili İbrahim Binici’nin de aralarında olduğu 20 kişinin ellerindeki siyah çelengi AK Parti ilçe binası kapısına bırakmasına izin verdi.


“Taleplerin kabul edilmesini bekliyoruz”

Burada kısa bir açıklamada bulunan Binici, açlık grevine kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Tutsakların iki demokratik talebi var. Bu taleplerinin yerine getirilmesi için 46 gündür açlık grevindeler. Bunların bu taleplerinin kabul edilmesini bekliyoruz. Hiç kimse bu konuda sessiz kalmamalıdır. AKP sessiz kaldığı için kapılarına siyah çelenk bırakıyoruz" dedi. 

Şanlıurfa merkez, Siverek, Suruç ilçelerinde ise BDP binalarında başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerinin devam ettiği öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları