loading
close
SON DAKİKALAR

BDP'li milletvekilleri hakkında fezleke

BDP'li milletvekilleri hakkında fezleke
Tarih: 31.10.2012 - 16:24
Kategori: Siyaset

Şemdinli'de HPG'lilerle karşılaşmalarının ardından Eş Genel Başkan Kışanak'ın da aralarında olduğu milletvekilleri hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı...

ANKARA- Şemdinli’de BDP heyetinin HPG’liler ile karşılaşması ve kucaklaşmasının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, milletvekilleri hakkında açılan soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından iki ay boyunca yapılan incelemenin sonucunda hazırlanan 15 sayfalık fezleke Meclis’e sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Fezlekede, BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, BDP'li milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan ve Adil Kurt, Halil Aksoy, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında "silahlı örgüte yardım etmek" iddiasından soruşturma açılmasına izin verilmesini talep etti.


10 Yıla kadar hapis


Milletvekilleri ile HPG’lilerin planlı olarak buluştuğu iddia edilen fezlekede "Bağımsız ve devletsiz alanlar oluşturmak isteyen örgüt bu konuda başarılı olamayınca, bilinçli bir buluşma ile Türkiye ve dünya kamuoyuna mesaj vermeye çalıştı" denildi. Buluşmanın, HPG’nin bölgede fiili hakimiyet oluşturduğu yönündeki kanaatin yayılması için yapıldığı savunulurken, olay günü grup içerisinde bulunan 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, milletvekilliklerinin düşürülmesi ve ilgili maddeler uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.

Adalet Bakanlığı'nın fezlekeleri önümüzdeki günlerde Meclis'e göndermesi bekleniyor.

Etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları