loading
close
SON DAKİKALAR

BDP'lilerle görüştüler, gözaltına alındılar

BDP'lilerle görüştüler, gözaltına alındılar
Tarih: 24.11.2012 - 19:26
Kategori: Sağlık, Yaşam

Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde BDP teşkilatını ziyaret eden Milletvekilleri Altan Tan, Nazmi Gür, Erol Dora, İbrahim Binici ile görüşen Kürt kökenli 6 Suriyeli, gözaltına alındı..

’Muhalif Özgür Suriye Ordusu’ ile PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD güçleri arasında çatışmaların çıktığı Türkiye sınırındaki Resulayn İlçesi’ndeki olaylardan etkilenen Ceylanpınar’ı ziyaret etmek için bölgeye giden BDP’li Milletvekilleri Altan Tan, Nazmi Gür, Erol Dora, İbrahim Binici, oluşan heyet, Viranşehir BDP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Burada kalabalık bir grup tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan BDP’li milletvekilleri bir süre partililerle sohbet etti.

Geçen Pazartesi günü muhalifler ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmada öldürülen PYD’nin Resulayn Halk Meclisi Başkanı Abit Halil’in amcası oğlu olduğu öne sürülen Ömer Halil ile adları açıklanmayan Suriyeli 5 kişi BDP’li milletvekilleri ile parti binasında görüştü. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmezken, BDP milletvekillerinin parti binasından ayrılması üzerine dışarı çıkan 6 Suriyeli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 Suriyeli ifadeleri alınmak üzere Viranşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları