loading
close
SON DAKİKALAR

''BDP'nin aldığı oylar haram''

''BDP'nin aldığı oylar haram''
Tarih: 24.08.2012 - 12:49
Kategori: Siyaset

AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, tepki açıklamalarına karşılık yeni bir açıklama daha yaptı...

Milletvekili Aksak, sözlerinin arkasında durup BDP'nin aldığı oyların ise haram olduğunu savundu. Aksak, "Açıklamamı yanlış yerlere çekmek isteyen, sözlerimi çarpıtmak isteyenler yok değil var. Ben her zaman bunu haykırdım, yine de haykırıyorum. Türkiye'de Kürt'ler, Laz'lar, Çerkez'ler ve Arap'lar hepsi kardeştir. Bizim kardeşimizdir. Ama PKK'ya, kana bulaşmış, sivilleri, askerleri, polisleri katleden bunlara destek veren, bunlarla görünen, bunları besleyenleri lanetliyoruz" dedi.

Başta BDP Milletvekili Sırrı Sakık olmak üzere bir çok BDP'li vekilin ağır hitamlarda bulunduğu Muhyettin Aksak, tepki açıklamaları ile ilgili şunları söyledi: "Bunların(BDP) üslubu budur, bunların aldıkları oy bile haramdır. Çünkü o bölgelerde insanları tehdit ederek dolanmışlardır. Bu apaçık biliniyor. Bunların yapıları budur. Beni tehdit ediyorlar. Ben Muhyettin Aksak olarak beni tanıyanlar bilir, böyle tehditlere papuç bırakacak durumda değiliz. Kimseyi incitmeyiz, hele de Kürt kardeşlerimi. Onlar benim canım ciğerim. İl Başkanlığımda, belediye başkanlığımda ve ikinci dönem milletvekilliğimde onların yanındaydım. Erzurum'da da Kürt kardeşlerim yaşıyor. O bölgelere biz hizmet etmiş insanlarız. Benim sözlerimi ‘Irkçılık' diye niteliyorlar. Ben ırkçılığa Türk olduğum halde Türkçülüğü de, Kürtçülüğü de, Arapçılığı da ırkçılığın her türlüsüne karşı bir insanım. ‘Irkçılık yapan bizden değildir' ilkesiyle hareket eden bir anlayışın sahibiyim. Bu tür yakıştırmalar çok çirkin ve edepsizcedir. Bunların aynaya bakmaları lazım. Çirkin yüzlerini bir kez daha ortaya koyuyorlar. Evet bebek öldürenler, evet devletin askerine, polisine, vatandaşına haksız yere kurşun sıkanlar, bunları katledenle, bunları şehit edenlere benim kullandığım kelimeler az gelir. Daha farklı şeyler söylemek lazım."

"İçimiz yanıyor" diyen AKP Erzurum milletvekili Muhyettin Aksak, "Bir yaşındaki çocuğu öldüreceksiniz, 12-13 yaşındaki çocuğu öldüreceksiniz, camide cemaate namaz kıldırmaya giden imamı öldüreceksiniz. O öldüren kişileri benden önce eğer onlara Kürt halkını seviyorlarsa onlar bunlara dost demesi lazımdı. Onlar bunlara farklı şeyler söylemesi lazımdı. Demek ki amaçları başka. Zaten BDP-PKK buluşması da onların amaçlarının ne olduğunu ortaya koydu. Şunu tekrar ediyorum. Ne zaman PKK sıkışıyorsa, PKK'nın yandaşları onlara içerden destek verenler, görüntü olarak onları rahatlatma adına, onların yandaşlarını rahatlatma adına PKK-BDP görüşmesi gibi bir takım görüşmeleri kamuoyuna servis yaptırıyorlar. Bunlar çirkin şeyler. Türkiye Cumhuriyeti, vatanıyla, ülkesiyle, bölünmez bir bütündür. Bizler İstiklal Marşı'nın etrafında kenetlenmiş insanlarız. Bu millet istediği zaman bu tür hareketlerde bulunanları tükürüğüyle boğmasını bilir. Bu millet asil bir millettir. Bugüne kadar kimseyi incitmek istemedi. İnşallah bu yapı içerisinde bu millet devam edecektir. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk ve güvenlik güçleri bunların dersini muhakkak verecektir" dedi. Zaman zaman tehdit aldığını söyleyen Milletvekili Aksak, "Tehdit geliyor zaman zaman. Bunlar önemli şeyler değil. Kendini bilmezler bu gibi şeyler yapıyorlar. Tabi Suriye'den, İran'dan, Irak'tan girip de ülkemizde katliamlar yapıp, gebertilen insanların bir takımlarının Ermeni kökenli çıktığı kayıtlarda mevcuttur PKK'nın içerisinde. Bunu bilmeyen yoktur. Kendi ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan, vatandaşlık görevini yerine getiren hiçbir Ermeni ile hiçbir problemimiz yoktur. Ama PKK'nın içine girmiş bu Ermeni dönmelerine de en ağır şeyleri söylemek bizim en tabi hakkımızdır.

Aksak ne söylemişti?

AKP Erzurum İl Teşkilatı'nın merkez Palandöken İlçesi Çeçenistan Parkı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katılan Milletvekili Muhyettin Aksak, Hakkari'de 2 uzman çavuşun şehit olmasıyla ilgili açıklama yaparak şunları söylemişti: "Bayram sevinci kana bulandı. Türkiye'de asker, polis ve sivil vatandaşımız bunları hak etmiyor. Bunların hesabı çok ağır soruluyor. Sorulmaya devam edecektir. Hiçbir zaman yaptıkları yanlarına kalmayacaktır kalmadı da bugüne kadar. Hepinizin bildiği gibi yakın tarihte 200'e yakın PKK'lı (bu kelimeyi kullanırken başka şeyler söylemek istiyorum ama bugün bayram) etkisiz hale getirildi. Aslında bunun karşılığı 'gebertildi' olmalıydı. Yani bunlara bunun hesabının çok ağır sorulması lazım. Erzurum'da dolaşıyoruz. Hiç kimse hiçbir yerde Kürt kardeşimle PKK veya PKK yandaşını eşit tutma gibi bir lükse katılmasın. Kürt kardeşlerimizi bunlardan ayırıyoruz. Bunlar, baktığınız zaman ya satılmış beyinler ya da Suriye'den İran'dan ülkemize sızan alçaklardan başka bir şey değil. Bu konuda hassas olmamız lazım. Kinimiz ve nefretimiz artıyor. Artmaya da devam edecektir. BDP'lilerin PKK'lılarla verdikleri görüntülerle ilgili de bu ülkenin savcıları, hakimlerinin ağır hesabını sormaları gerekir. Türkiye milleti bunun beklentisi içinde. Siyasi parti temsilcilerine yakışmıyor. İçlerini dökmeye başladılar. Ne zaman PKK sıkıştıysa, ne zaman ağır kayıplar verdiyse ya anlaşmalı milletvekili kaçırırlar ya da farklı pozisyonlara girerler. Bu da PKK'nın ciddi şekilde sıkıştığını gösteriyor."

Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları