loading
close
SON DAKİKALAR

BEDAŞ direnişi 110. gününde

BEDAŞ direnişi 110. gününde
Tarih: 08.09.2012 - 14:09
Kategori: Sendika

İşçiler bir kez daha BEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne seslenerek 'İşimizi geri istiyoruz' dediler...

BEDAŞ’tan atılan enerji işçilerinin BEDAŞ binası önünde çadır kurarak geçtikleri direniş 110. gününde. Direnişteki enerji işçileri Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek BEDAŞ binası önüne yürüdü.

Enerji işçileri direniş duraklarında 

İşçiler, her cuma yaptıkları yürüyüşte Kiğılı Mağzası’ndan işten çıkarılan Didem Sorhun ve THY işçilerinin direnişlerini selamlamaya devam ediyor. Kiğılı Mağzası önünde ve THY Taksim bürosu önünde yürüyüşelerine ara veren işçiler, hep bir ağızdan “Atılan işçiler geri alınsın” sologanları atarak “Kiğılı ve THY işçileri yalnız değildir” dedi.

Yürüyüşün son bulduğu BEDAŞ binası ve 6 Eylül'de BEDAŞ karşısındaki İstanbul Martı Otel'in açılışına katılan Bakan Ertuğrul Günay'ı protesto ettikleri İstanbul Martı Otel’i önüne polis barikat kurdu.

İşçiler, BEDAŞ binası önüne geçerek yaptıkları açıklamada BEDAŞ’ta hukuksuzluk devam ediyor. İşimizi geri istiyoruz. Alacağız” dedi. Direnişteki işçiler adına basın açıklamasını okuyan Arif İnan şunları söyledi: “Bizler Enerji Sen üyesi enerji işçileri olarak, tüm baskı ve tehditlere karşı işimize ekmeğimize sahip çıkacağımızı çocuklarımızın geceğini 4+4+4 gibi projelerle işçi simsarlarının ellerine bırakmayacamızı ekmeğimizi hakkımızca alıp Türkiye halklarıyla barış içinde paylaşacağımız güne ulaşmak için mücadeleye devam edeceğimize söz veriyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz.”

Açıklama Grup Kutup Yıldızı’nın müzik dinletisi ile son buldu. 

Sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları