loading
close
SON DAKİKALAR

BEDAŞ direnişi 15. gününde

BEDAŞ direnişi 15. gününde
Tarih: 15.08.2013 - 15:07
Kategori: Sendika

Özelleştirmenin ardından işten çıkarılan BEDAŞ işçilerinin, işe dönüş mücadelesi sürüyor...

1 Ağustos günü hukuk dışı bir biçimde işten çıkarılmaları üzerine direnişe geçen DİSK Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçileri, direnişin 15. gününde Cengiz-Kolin-Limak yöneticileri ile 6. defa görüşüyor. 1 Ağustos’ta çoğunluğu sendikalı 540 işçi işten çıkarılmış, işçiler de bunun üzerine direniş başlatmıştı.

Görüşme heyetinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu, Enerji Sen Genel Başkanı Ali Duman, Limter İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, Enerji Sen Genel Sekreteri Alişan Doğan, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve işten çıkarıldıktan sonra ilaç alamadığı için yaşamını yitiren BEDAŞ işçisi Murat Göçmen’in babası Celal Göçmen de bulunuyor.

Görüşme öncesi yürüyüş


Enerji Sen üyesi işçiler görüşme öncesinde, direnişe destek için gelen çok sayıda kurumdan katılımcılarla, BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü.

Saat 10.30’da Taksim Şehit Muhtar Caddesi’nde buluşan yüzlerce kişi “İşimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz” yazılı bir pankart açıp “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla yürüdü.

Yürüyüşe DİSK Sine Sen, Limter İş, Gıda İş, Dev Yapı İş yöneticilerinin yanı sıra Halkevleri, Politeknik, İHD, Öğrenci Kolektifleri, SYKP, BDP, Sultan Gazi PSA Cem Evi, Mücadele Birliği ve Sürekli Devrim Hareketi üyeleri de katıldı.

Murat hayatta kalabilirdi

BEDAŞ önünde görüşme öncesi bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Bayramdan önce işbaşı yapılsaydı Murat (Göçmen) arkadaşımız aramızda olacaktı. Özelleştirmelerin sonunda ölüm var, işsizlik var, yoksulluk var. Bu arkadaşlar işe alınmanın da ötesinde kadrolu çalışmalı” dedi.

Enerji Sen’in açtığı davalar sonucunda taşeron şirketler bünyesinde çalıştırılan işçilerin asıl işvereninin BEDAŞ olduğuna hükmedilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları