loading
close
SON DAKİKALAR

BEDAŞ direnişi 180. gününde!

BEDAŞ direnişi 180. gününde!
Tarih: 16.11.2012 - 19:40
Kategori: Sendika

Her Cuma BEDAŞ önüne yürüyen Enerji Sen işçileri 180. Gününde tekrar eylemdeydi...

Direnişlerinin 180. Gününde Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen BEDAŞ işçileri, ‘’Susma haykır taşerona başkaldır’’, ‘’Direne direne direnişten zafere’’, ‘’İnadına sendika inadına DİSK’’, sloganları eşliğinde BEDAŞ çadırına yürüdü.


Kiğılı Mağazası önüne geldiklerinde Kiğılı’den çıkarılan işçiler için de ‘’Kiğili işçisi yanlız değildir’’ sloganı atıldı.

''Halklar kardeşçe yaşasın''

BEDAŞ önüne yapılan yürüyüşün ardından Enerji-Sen Başkanı Kamil Kartal, ‘’İsrail ABD emperyalizminden aldığı güçle Filistin’e saldırmaya başladı. Suriye’de yaşananlara Türkiye çekilmek isteniyor. Kürt halkı üzerindeki politikalar açlık grevlerini çözüme ulaştırmıyor’’ diyerek, toplumda barışın temin edilmesini ve halkların kardeşçe yaşamasını ve açlık grevlerinin sonlanmasını istedi.


Yeniden dizayn edilen 6356 sayılı yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesiyle taşeronluğun tüm iş kollarda yapılanmasının önünü açacağını belirten Kartal, sermayenin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmaya çalıştırılan bu yasayla işçilerin haklarını yedirmeyeceklerini söyledi.


Kartal ayrıca, Beypınar’da işten çıkarılan yedi kişinin hafta başında işe alınmamaları takdirde BEDAŞ’ın açma kapama yapmasını engelleyeceklerini de duyurdu.


''İş yasasıyla işçilere yeni haklar verilmeyecek''

DİSK olarak BEDAŞ’ın arkasın olacaklarını söyleyen DİSK Genel Başkan Yardımcı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Taşeronluğun yeni yasayla yerleşik bir biçim haline getirilmeye çalışıldığını, işçilere yeni haklar getireceğiz söylemlerinin gerisinde işveren ve örgütlerinin bu alandaki düzenlerinin yattığını ifade etti.


Yasal müdahalelerle işçi sınıfının mücadelesini engellenemeyeceğini vurgulayan Küçükosmanoğlu, Salı gününü Filistin halkına duyarlılık gün ilan ettiklerini, İstanbul ve Ankara’da İsrail Başkonsoloslukları önünde eylem yapacaklarını belirtti.

 

''Emekçiler grevleriyle sarsıyor''


Grup adına basın açıklamasını okuyan Bedaş işçisi Arif İnan, Bıkmadan, usanmadan 180 gündür bütün baskılara rağmen alanlarda olduklarını, inanç ve kararlılıkla haklarını almak için direneceklerini söyledi.


İşçilerin 7 ülkede genel greve, 23 ülkede eyleme gittiklerini hatırlatan İnan, Neoliberalizmin krizi Avrupa'da derinleşiyor, sermayeyi krizden kurtarmak için peş peşe kemer sıkma paketlerini uygulamaya koyan hükümetler, emekçilerin grevleriyle sarsılıyor’’ dedi.

Bursa'da Türk Metal sendikasının toplu sözleşmelerde işçilerin hak ve taleplerini hiçe sayması karşısında Renault
işçilerinin gerçekleştirdiği işgal eyleminin medyada "sendika kavgası" diye verildiğine işaret eden İnan, olayı
Metal işkolunda ki grup toplu iş sözleşmesi öncesinde sarı sendika Türk Metal, bir toplu iş sözleşmesi taslağı hazırladı. Kendilerine sorulmadan hazırlanan taslağa tepki gösteren Renault'ta çalışan Türk Metal üyesi işçiler 12 Kasım günü fabrikayı işgal etti. Bunun üzerine, bir sene önce Türk Metal'in dayatmalarına karşı isyan ederek Birleşik Metal-İş'e geçen Bosch işçileri, Renault işçilerine destek için fabrikaya doğru yürüyüşe geçti. Bosch işçilerinin önü, fabrikanın yanındaki karakolun önünde Türk Metal üyeleri ve sivil faşistler tarafından kesildi. Türk Metal çetesi ve sivil faşistler polisin gözü önünde işçilere saldırdı ve 3 işçi yaralandı’’ şeklinde açıkladı.

İnan, Açlık grevinin bugün 66. günü. mahpuslara baskı, açlık grevlerinin taleplerine destek eylemlerine ise saldırılar sürdüğünü belirtip, Enerji-Sen olarak grevlerde ölümlerin başlamadan durdurulması yönündeki tavırlarını tekrar edeceklerini dile getirdi.


Vişne Haber Ajansı/Rojda Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları