loading
close
SON DAKİKALAR

BEDAŞ direnişi 201. gününde!

BEDAŞ direnişi 201. gününde!
Tarih: 07.12.2012 - 18:16
Kategori: Sendika

BEDAŞ işçileri, 201. günlerinde BEDAŞ'ı meşalelerle prptesto etti...

21 Mayıs’ta direnişte olan Bedaş işçileri bugün 201. Gününde. İşçiler kendilerine verilen sözlerin hala tutulmadığını söyleyerek atılan işçiler geri alınana kadar kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerini ilan etti.


201 gündür direnen Bedaş işçileri bugün saat 13.00’de direniş çadırlarının önünde toplandı. Araç yolunu trafiğe kapatarak başladıkları eyleme, tek şerit kapatılarak devam edildi.


‘’Taşerona teslim olmayacağız’’, ‘’Direnen direne kazanacağız’’, ‘’Atılan işçiler geri alınsın’’, ‘’Yusuf Çırak bu işleri bırak’’, ‘’İnadına sendika inadına iş’’ sloganları atan Bedaş işçileri kısa süreli meşale yaktı.

 

''Değişen bir şey yok''


Oynanan oyunların devam ettiğini söyleyen Enerji-Sen Başkanı Kamil Kartal, yapılan görüşmelerde atılan işçilerin geri alınmasının sorun olmayacağının söylenmesine rağmen günlerdir değişen bir şeyin olmadığını belirtti.


‘’Dün söz verdilerse, bugün de aynı teranelere devam ediyorlar’’ diyen Kartal, sorunu çözeceklerini söyleyip bu günlere kadar getirildiğini vurgulayarak, mahkeme kararlarını iletmelerine rağmen devlet ve devletin yasalarının keyfi hareket ettiğini ifade etti.


Devletin, söylemleriyle çelişkili beyanlarda bulunduğuna dikkat çeken Kartal, bu sorunu kendi güçleriyle çözeceklerinin altını çizdi.

 

''Dimdik ayaktayız''


Grup adına basın açıklamasını okuyan BEDAŞ işçisi Arif İnan, BEDAŞ'tan hukuk dışı bir şekilde atıldıktan sonra başlattığımız direnişimizin 201.günündeyiz. 200 gündür güvencesizliğe, hukuksuzluğa ve keyfiyete karşı verdiğimiz mücadelemiz kararlılıkla sürüyor’’ diyerek,  kararlılıklarını ve örgütlülüklerini sınayanlara karşı dimdik ayakta olduklarını belirtti.


‘’Bıçak kemiğe dayandı’’ diye uyarıda bulunan İnan, enerji işçileri ve Enerji-Sen'le beraber güvencesiz çalışma koşullarına dur dediklerini ve işlerine geri dönmek için mücadele edeceklerini vurguladı.

Ayrıca taşeronluğa karşı da mücadele verdiklerini söyleyen İnan, ‘’Mücadelemiz kendinden menkul bir taşeronun kendini bilmezliğine karşı bir mücadele değil; mücadelemiz güvenceli iş mücadelesidir, işçi sınıfının bedel ödeyerek kazandığı hakları geri kazanma mücadelesidir’’ dedi.

Vişne Haber Ajansı/Rojda Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları