loading
close
SON DAKİKALAR

Bedelli askerlik çıkıyor: Yaş sınırı 28

Bedelli askerlik çıkıyor: Yaş sınırı 28
Tarih: 03.12.2014 - 02:20
Kategori: Ekonomi

Bedelli askerlik 1 Ocak 2015'te çıkıyor. Bedelli askerlik için yaş sınırı 28, bedel ise 18 bin lira.

Bedelli askerlik çıkıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerliğin 1 Ocak 2015'te çıkacağını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu'nun bedelli açıklaması şöyle:

- Bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak'ta 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar.

BEDELLİ ASKERLİKTEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK? TAKSİT OLACAK MI?

Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak. Bedelli askerlikten 700 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

Bedelli askerlik çıkıyor: Yaş sınırı 28

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİ BEDELLİ ASKERLİK: İŞTE TEPKİLER

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİLER

- İzmir'de ulusalcı olup, Diyarbakır'da başka bir kullanmak iki yüzlülüktür. Bizim Erzurum'da ve Balıkesir'de yaptığımız konuşmaları alsınlar... Aynı konuşmaları kullanıyoruz. İşte aramızdaki fark bu.

"BARAJ" TARTIŞMALARI

- Bir kere AK Parti hiç bir baraj takıntısı olmayan bir partidir. Bu baraja AK Parti tarafından getirilmedi. Her seferinde oylarımızı artırarak bu günlere kadar geldik. Biz baraj falan tanımayız. Bu konu çok gündeme getirildiği için sayın cumhurbaşkanımız bir çağrıda bulundu. Geçen sene eylül ayında dar bölgeye geçelim dedi... Hiç bir cevap vermediler diğer partiler.

- Biz AYM'nin önüne gelen dosyaya bütün bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. AYM'nin dün yaptığı açıklama önemli bir mesajdır. Bu tartışmadan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmek isteyenleri uyarıyorum. Seçimler vaktinde ve hukuk devleti kuralları içinde yapılacaktır. Yine sandıktan milletin iradesi çıkacaktır.

"ASKERLİK YAPMAMIŞ OLANLARI DA SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ER VE ERBAŞ SÖZLEŞMELİ ALABİLECEK"

- Bakanlar kurulunda sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanları da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş sözleşmeli alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetlerimiz mensubunu arttıracağız.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI 28 BEDEL 18 BİN LİRA

Bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak'ta 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak. Bedelli askerlikten 700 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları