loading
close
SON DAKİKALAR

'Bekâret kontrolü' cinayeti mi?

'Bekâret kontrolü' cinayeti mi?
Tarih: 09.04.2014 - 10:41
Kategori: Kadın

İzmir'de 'evlat kurbanı' olan annenin, o gün büyük kızını bekaret kontrolüne götürmek için hastaneden randevu aldığı anlaşıldı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü bıçaklayarak öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan 19 yaşındaki Ş.P. ve 17 yaşındaki B.P. ile ilgili olay gününe dair çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Gülseren Süngü'nün, cinayet günü özel bir hastaneden Ş.P. adına bekâret kontrolü yaptırmak üzere randevu aldığı belirlendi. Kız kardeşlerin cinayeti yaşadıkları bu korkudan dolayı işlemiş olabileceği ileri sürüldü.
Boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garsonluk yapan Gülseren Süngü, 13 Eylül 2013 günü eve gelen erkek arkadaşı E.Ş. tarafından ölü olarak bulunmuştu. Kızları Ş.P. ve B.P., annelerinin sabah kendilerine para verip "İzmir'e gezmeye gidin" dediğini, bu nedenle evde bulunmadıklarını söylemişti.
Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrası kızların annelerini öldürdükleri belirlenmişti. O zaman yapılan incelemede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Muhasebe Bölümü'nü kazanan Ş.P.'nin, okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa'da sık sık annesiyle kavga ettiği öğrenildi. Olay günü de anneleriyle konuşup eve erkek getirmemesi yönünde söz alan kız kardeşlerin, kontrol amacıyla saat 06.00 sıralarında uyanarak annelerinin yanına gittikleri belirlendi. Kızlarının kendisini kontrol etmelerine sinirlenen Gülseren Süngü'nün iddiaya göre mutfaktan bıçak alarak geldiği, burada çıkan boğuşmada da kızları tarafından elinden alınan bıçakla öldürüldüğü belirtildi.
İki kardeş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Karşıyaka 2. Ağır ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Gülseren Süngü'nün ailesinin avukatı Kemal Gümüşkaşık'ın araştırmaları sırasında yeni bir bilgi ortaya çıktı. Annelerini eve sürekli erkek getirdiği ve kendilerine baskı yaptığı için öldürdüklerini ileri süren kız kardeşlerden Ş.P.'ye hastaneden bekâret kontrolü için randevu alındığı anlaşıldı. Süngü'nün, erkek arkadaşıyla birlikte gördüğü için şüphelendiği kızını cinayet günü 13.30'de özel hastaneye götürmeyi planladığı öğrenildi. Avukat Kemal Gümüşkaşık, “Kız kardeşlerin de özellikle o gün annelerinin bekâret kontrolüne götüreceğini bilmelerinden dolayı yaşadıkları korkudan cinayeti işlemiş olabileceklerini düşünüyoruz" dedi. Bu randevu belgesi de avukat tarafından dosyaya eklendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları