loading
close
SON DAKİKALAR

Belarus 'muhalif gazeteciyi gözaltına almak için' Yunanistan'dan Litvanya'ya giden uçağı zorla Minsk'e indirdi

Belarus 'muhalif gazeteciyi gözaltına almak için' Yunanistan'dan Litvanya'ya giden uçağı zorla Minsk'e indirdi
Tarih: 24.05.2021 - 08:54
Kategori: Dünya

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Nato ve ABD, Yunanistan'dan Litvanya'ya giden Ryanair'e ait yolcu uçağının Belarus tarafından 'bomba ihbarı' iddiasıyla Minsk'e zorla indirilmesi ve uçaktaki muhalif gazeteci Roman Protasevich'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

AB liderlerinin Belarus'a olayla ilgili nasıl bir karşılık verileceğini bugün görüşmesi bekleniyor. AB'nin üst düzey bir yetkilisi olayı 'kaçırma' olarak nitelendirdi, ABD Dışişleri Bakanlığı da "şok edici bir eylem" dedi.

Uçak, Yunanistan'ın başkenti Atina'dan Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gidiyordu. Ryanair havayolu şirketine ait uçak Pazar günü Belarus'un başkenti Minsk'e zorunlu iniş yaptı. Uçakta bulunan muhalif gazeteci, Nexta grubunun eski editörü Roman Protasevich, uçak yeniden havalanmadan önce gözaltına alındı.

İnsan hakları savunucuları, uçağın Protasevich'in gözaltına alınması için Minsk'e indiğini söyledi. Belarus medyası ise MiG-19 savaş uçakları eşliğinde rotası değiştirilen yolcu uçağının 'bomba ihbarı nedeniyle' zorunlu iniş yaptığını bildirdi. Uçakta patlayıcı bulunmadı.

Ryanair'e ait uçak Litvanya'nın başkenti Vilnius'a planlanan varış saatinden yaklaşık yedi saat sonra, yerel saatle 21.25'te vardı.

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları