loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye İş Sendikası: Dikili belediye işçilerini kendi malı zanneden DİSK Genel-İş yöneticileri mağduru oynamaya çalışıyor

Belediye İş Sendikası: Dikili belediye işçilerini kendi malı zanneden DİSK Genel-İş yöneticileri mağduru oynamaya çalışıyor
Tarih: 31.10.2019 - 12:47
Kategori: Sendika

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası, bazı basın yayın organlarında verilen 'Dikili Belediyesi'nde DİSK'lilere saldırı' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada, "DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 'temsilcimiz saldırıya uğradı' yalanına sarılarak, Dikili işçisinin sendika seçme iradesi üzerine baskı kurmak istemektedir. Sendika seçme hakkı Dikili belediye işçilerinin yasal hakkıdır" denildi.

Konuya ilişkin Belediye İş Sendikası'ndan yapılan açıklama şöyle:  

"İzmir Dikili Belediyesi işçilerinin çağrısı üzerine örgütlenme çalışması için Dikili’ye giden sendikamız şube başkan, üye ve yöneticileri üye kaydı yaptıkları kafeteryada DİSK/Genel-İş Dikili Temsilcisi Cemal Eryılmaz’ın “buradan çekip gidin, yoksa kötü olur, burada üye kaydedemezsiniz” şeklinde sözlü sataşması üzerine arkadaşlarımızın “tehdit mi ediyorsun, mafya mısınız?” tepkisiyle karşılaşınca aynı kişi “mafyaysa mafya, hemen çekin gidin, yoksa kötü olur” şeklinde cevap vermiştir. DİSK/Genel-İş temsilcisi, bir süre sonra daha kalabalık bir grupla aynı noktaya gelerek önce sözlü saldırı bulunmuş, ardından da bıçak çekerek olayı fiili saldırıya  çevirmiştir. Bıçaklı saldırı girişimi, arkadaşlarımız tarafından engellenmiş, bu esnada olay yerinde bulunan bir trafik polisi de havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmıştır. Yaşanan olay bu kadar netken, Dikili belediye işçilerini kendi malı zanneden DİSK/Genel-İş yöneticileri; yandaş basına verdikleri haberlerle yaptıkları algı operasyonlarıyla her zamanki gibi mağduru oynamaya çalışmıştır.

Tehdit eden, bıçak çekip saldıran DİSK Genel-İş temsilcisi Cemal Eryılmaz’dir (video kayıtları ve emniyette ifadesi mevcuttur). Ayrıca bıçak çekip saldırdığı için gözaltına alınan tek kişi de odur.  Ama gelin görün ki; ağlayan sızlanan, basında ve sosyal medyaya mağduru oynayan DİSK/Genel-İş’tir.

Bu gerçekler ortadayken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “temsilcimiz saldırıya uğradı” yalanına sarılarak, toplama kalabalıklarla Dikili’nin ve Dikili işçisinin huzurunu bozarak, Dikili işçisinin sendika seçme iradesi üzerine baskı kurmak istemektedir. Biraz dürüst olun. Dikili Belediye işçileri sizin tapulu malınız değil. Sendika seçme hakkı Dikili belediye işçilerinin yasal hakkıdır. Belediye-İş, işçilerin çağırdığı her yerde örgütlenir. Belediye-İş’i medya üzerinden yapılan algı operasyonlarıyla, mafyavari tavırlara, bıçak çekerek, toplama kalabalıklarla korkutamazsınız. Bizim tek ve en güçlü dayanağımız işçidir."

Belediye İş Sendikası'nın açıklamasında DİSK Genel-İş'in "Türkiye’nin bir çok yerinde mafyavari hareketler" yaptığı savunularak, "Eğer işçiye, kendinize güveniyorsanız bırakın bu boş mağduriyet edebiyatını ve mafyavari tavırları. Koyalım Dikili’de sandığı ortaya, işçi hangi sendikayı seçiyorsa orada örgütlensin. Var mısınız? Haydi, hodri meydan!" ifadelerine yer verildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları