loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye kullanacağı elektriği üretecek

Belediye kullanacağı elektriği üretecek
Tarih: 17.01.2013 - 15:25
Kategori: Yerel

Bartın Belediyesi, sokak aydınlatmalarına ücret ödememek için kullanacağı elektrik enerjisini üretecek...

Bartın Belediyesi, sokak aydınlatmalarına ücret ödememek için kullanacağı elektrik enerjisini üretecek.

Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada 2015'den itibaren sokak aydınlatması tüketim bedelinin belediyelerden alınmaya başlanacağını belirtti.

Belediyenin rüzgar enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için Aladağ mahallesi Kanlı


Belediye Başkanı Akın: Önlem Alıyoruz

Türbe mevkisindeki alanda rüzgarın şiddet ve gücünü ölçmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

“Sokak lambaları ücretlerinin belediyelerden karşılanacak olması haliyle belediyemize ek külfet getirecektir. Bizler de şimdiden bunun önlemini almaya başladık. Önceki yıl kasım ayında rüzgar enerjisi ölçümü yapılmasına ilişkin ihale sonrasında yüklenici firma 6 ay boyunca GPRS ile uydudan takip edilebilecek rüzgar verilerini toplayacak direği dikmek üzere çalışmalara başladı. İlk olarak 30 metre yükseklikte rüzgar enerjisi ölçüm direği dikiliyor ve yapılan ölçümler sonrasında 50 metre yükseklikteki 500 KW'lık tribünle belediyemiz kendi elektriğini üretebilecek hale gelecektir. Ölçüm ve fizibilite çalışmasının ihale bedeli 119 bin 990 lira, tribün maliyeti ise 1,5-2 milyon lirayı bulacaktır. Tabi belediyemiz, bu maliyeti 5 yılda amorti edecektir. Kanunen fizibilite yapmadan da 500 KW'lık tribün konabiliyor ama biz yatırımda hata yapmamak adına rüzgarın verimliliğini ölçmüş olacağız”

Akın, rüzgar ölçüm direğinin faaliyete başlamasıyla rüzgarın yön, şiddet ve güç verilerinin toplanarak elde edilecek enerjinin hesaplanacağını belirterek “Tribün buradan 30 metre mesafedeki hatta bağlanıp ürettiği enerjiyi verecek. Bu şekilde belediyenin elektriğini üretip tasarruf yapmayı amaçlıyoruz. Tasarruf edilen miktarı da yine hizmet olarak kentimize ve halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları