loading
close
SON DAKİKALAR

Ben bilmem RTÜK bilir!

Ben bilmem RTÜK bilir!
Tarih: 10.10.2012 - 14:55
Kategori: Medya

Bir vatandaş reyting rekortmeni yarışmayı şikayet etti...

Sakarya'da bir vatandaş, ulusal bir kanalda yayınlanan yarışmayı reyting uğruna Türk aile yapısına zarar verildiği gerekçesi ile Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)'na şikayet etti.

Adapazarı ilçesinde esnaflık yapan Kadir Kermen, RTÜK'e yazdığı şikayet dilekçesinde; 'Ben Bilmem Eşim Bilir Yarışması'nın sakıncalı bölümlerini sıralayarak denetlenmesini ve uygunsuz bölümlere cezai işlem yapılmasını istedi. Yarışmanın bir çok bölümünde Türk kültürü ve ahlaki değerlere uygun olmayan yarışmalar yapıldığını savunan Kermen, programdan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Uygunsuz yarışmalar mevcut

Yarışmanın önceki bazı uygunsuz bölümlerinden örnekler veren Kermen, "Stüdyo boks ringi yapılmış. Bir de dansöz konulmuş. Soru da şöyle; 'Eşiniz 90 saniyede dansöze kaç adet para takabilir?' Dansöz ringde kaçıyor, beyler dansözü yakalayıp sutyen ve başka yerlerine para takmaya çalışıyor. Bu sırada çok uygunsuz görüntüler ortaya çıkıyor. Çocuklarında ayakta olduğu bir saatte yayınlanan bu görüntüler oldukça sakıncalı." dedi.

Bir otomobile 21 kişiyi üst üste bindirmek insani değil

Yarışmanın finalinde bir otomobile en çok kişi sığdıran yarışmacının otomobili kazandığını ifade eden Kermen, bu bölümde de kadın erkek karışık bir sürü insanın üst üste bindirildiğine dikkati çekerek, " Reyting uğruna araç içinde ezilenler, acı çekenler oluyor. 21 kişiyi araç içine sokarsanız sakatlananlar da olabilir. Bu sebeple yarışmanın denetlenmesi ve uygunsuz bölümlere cezai işlem yapılmasını için RTÜK'e yazılı başvuruda bulundum." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları