loading
close
SON DAKİKALAR

'Benim de öğrencim olan Bakan Koca bunu bilir, tıpta 'vaka eşittir hasta' demektir'

'Benim de öğrencim olan Bakan Koca bunu bilir, tıpta 'vaka eşittir hasta' demektir'
Tarih: 22.11.2020 - 11:08
Kategori: Gündem

İstanbul Tabip Odası Başkanvekili Prof. Dr. Rukiye Ömeroğlu, Benim de öğrencim olan Sağlık Bakanı Koca 'vaka eşittir hasta' demek olduğunu bilir. Kavramları politik çıkarları için değiştirdiler" dedi.

Bakırköy Belediyesi, koronavirüs salgınında ön safta mücadele veren ve bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanları için "Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı"nı açtı.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanvekili Prof. Dr. Rukiye Ömeroğlu dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ömeroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öğrencisi olduğunu belirterek, "Tıpta her zaman vaka eşitir hastadır. Vaka ve hasta kavramını sırf kendi politik amaçları için değiştirip halkın ve sağlıkçıların korunmasını engellediler" dedi.

Prof. Dr. Ömeroğlu'nun konuşması şöyle:
"Biz başarı hakiyemize devam ediyoruz demek için vaka sayılarını ölüm sayılarını gizlemeye başladılar. Benim de öğrencim olan sağlık bakanı bunu bilir. Tıpta her zaman vaka eşitir hastadır. Bir hastayı tartışmak istediğiniz zaman o toplantının adı vaka toplantısıdır. Bir hastayı bilimsel bir mecmuaya yolladığınız zaman vaka raporu diye yayımlarsınız. Bütün dünyanın aynı anlama gelen vaka ve hasta kavramını sırf kendi politik amaçları için değiştirip halkın ve sağlıkçıların korunmasını engellediler. Bu rakamlar ciddiye alınmadı. Bu işin artmasında çok önemli rol oynadılar. Biz TTB, tabip odaları çok yalvardık, 'Yapmayın hastalar çok artıyor, bize sahadan çok bilgi geliyor. 2 hafta tam bir kapanma gerekiyor' dedik ama ne yazık ki dinletemedik.
Sağlık çalışanlarını sadece 3 gün balkonlardan alkışlattılar. Onların izinlerini, istifalarını, emekliliklerini engellediler. Bir de ilave para vereceğiz, dediler. Bazı sağlık emekçileri fazla para veriyoruz dedikleri o aylarda sadece 7 TL aldı. Dalga geçer gibi bir tutum içinde oldular. Bizi yalnız bıraktılar. Bizi yalnız bırakmayan CHP'li belediyeler oldu. Onların yaptıklarını hiç unutmayacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları