loading
close
SON DAKİKALAR

Berfo Ana için bir şarkı daha

Berfo Ana için bir şarkı daha
Tarih: 26.02.2013 - 13:49
Kategori: Sağlık, Yaşam

Müzisyen Ahmet Murat Öztürk, Berfo Ana için gazeteci Umur Talu'nun bir makalesinden esinlenerek bir şarkı besteledi...

Müzisyen Ahmet Murat Öztürk, 12 Eylül döneminde kaybolan oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını arayarak 105 yıllık ömrünü tüketen Berfo Ana için gazeteci Umur Talu'nun bir makalesinden esinlenerek bir şarkı besteledi.

12 Eylül darbesinin ertesi günü gözaltında öldürülen oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını arayan ve 33 yıl mücadele veren ama mücadelesinin sonucunu göremeden hayatını kaybeden Berfo Kırbayır artık şarkılarda yaşayacak. 

Daha önce de, Kars’taki Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Öztürk eşi Sevgi Öztürk'le birlikte hazırladığı "Tomurcuk" adlı albümde, Berfo Ana'yı anlatan "Berfo" adlı bir türküye yer vermişlerdi.
Siabend adlı müzik grubunun kurucularından Murat Ahmet Öztürk’ün, ölümünden kısa bir süre önce Berfo Ana için hazırladığı "Berfosun" adlı şarkı, müzik paylaşım sitelerinde dolaşmaya başladı. Parçanın doğuşunu Akşam Gazetesi'ne anlatan Öztürk, şunları söyledi:

“Şarkıyı Berfo Ana’nın ölümünden birkaç ay önce hazırlamıştım. Umur Talu’nun bir makalesinden esinlenerek sözleri oluşturdum. Beste ise tamamen bana ait. Şarkıyı hazırladığımda Umur Talu’ya dinlettim. Çok beğendiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde de Berfo Ana’nın ölüm haberini Talu’dan aldım ve çok üzüldüm. Kendisinin ve verdiği örnek mücadelenin unutulmaması noktasında katkı sağlamak beni mutlu ediyor."

İŞTE O ŞARKININ SÖZLERİ


Ben songül olsam sen umartesi
Ben yeter olsam sen cumartesi
Ben cemil olsam sen cumartesi
Varsam berfo ananın yanına
Öpsem alsam asırılık kederini

Bir sokağın köşesinden bir çukurun içinden
Bir mezranın kovuğundan bir tarlanın kurağından
Bir kuyunun kuytsundan bir kuytunun hatırasından
Çıksam da yanına varsam
Varsam berfo ananın yanına
Öpsem alsam asırlık kederini


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları