loading
close
SON DAKİKALAR

Berkin Elvan katledilişinin 6. yılında mezarı başında anıldı

Berkin Elvan katledilişinin 6. yılında mezarı başında anıldı
Tarih: 11.03.2020 - 11:20
Kategori: Gündem

Gezi direnişi sırasında başına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ailesi ve sevenleri tarafından ölümünün 6. yılında anıldı.

Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, mezarı başında anıldı. Berkin Elvan'ın anma töreninde avukat Can Atalay, anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan kısa bir konuşma yaptı.

Feriköy'deki mezarlıktaki anmada, Berkin Elvan'ın ailesinin yanı sıra, avukatları, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık ve Hüda Kaya'nın yanı sıra yüzlerce yurttaş da katıldı. 

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, anma programında 18 Mart'ta 17. celsesi görülecek davaya çağrı yaparak, "Biz adalete açız. Elimizden aldıkları evlatlarımızın adaletine açız, adalet istiyoruz" dedi.

 

Ölümünün 6. Yılında #BerkinElvan'ı mezarı başında ailesi ve sevenleri ile anıyoruz. @Berkin_Elvan @istanbulgercegi https://t.co/fWz77bdLY9

— İmambakır Üküş (@imambakirukus) March 11, 2020

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları