loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş: 2 - BB Erzurumspor: 3

Beşiktaş: 2 - BB Erzurumspor: 3
Tarih: 22.01.2020 - 23:16
Kategori: Spor

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında BB Erzurumspor'a evinde yine 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti.

Kötü günler geçiren Beşiktaş, son 6 resmi maçında 5. mağlubiyetini aldı! BB Erzurumspor ise tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında BB Erzurumspor'a yine 3-2'lik skorla mağlup oldu. Kara Kartal bu sonucun ardından kupaya son 16 turunda veda etti. Avrupa Ligi'nden sonra Türkiye Kupası'ndan da elenen Beşiktaş, son 6 resmi maçında 5. mağlubiyetini yaşadı.

Mücadelenin henüz 1. dakikasında Oltan Karakullukçu'nun golüyle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, 33. dakikada Diaby'nin golüyle skoru eşitledi. Diaby, 37. dakikada bir gol daha buldu ancak gol, VAR incelemesi sonrasında ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş'ta 62. dakikada oyuna giren Burak Yılmaz, 64. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi. BB Erzurumspor, Burak'ın golüne çabuk yanıt verdi ve 67. dakikada Sissoko skoru 2-2'ye getirdi. Dakikalar 72'ye geldiğinde Oltan bir gol daha buldu ve BB Erzurumspor 3-2'lik skorla öne geçti.

Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Beşiktaş tribünlerinde Abdullah Avcı istifaya davet edildi.

Beşiktaş'ı eleyen BB Erzurumspor ise tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

MAÇIN DAKİKALARI
1. dakikada gelişen Erzurumspor atağında savunmaya da çarpan topu bir anda önünde bulan Oltan'ın vuruşunda top ağlarla buluştu.
7. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Umut kafayı vurdu, ardından Oğuzhan'ın kafa vuruşunu kaleci Kayacan çeldi.
12. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan yaptığı ortasını uzak direkte Diaby tamamlamak istedi, ancak müsait durumda yaptığı vuruşu yandan auta gitti.
14. dakikada N'Koudou ceza sahasının sol çaprazından son çizgiye indi, içeri yerden çevirdiği top kaleci Kayacan'da kaldı.
20. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında kafa vuruşunu yapan Ljajic'in şutunu BB Erzurumspor savunması çizgiden uzaklaştırdı.
27. dakikada Oltan'ın sağ kanattan yerden yaptığı orta direk dibinden auta çıktı.
31. dakikada N'Koudou'nun pasını ceza yayı üzerinde alan Umut topu iyi kontrol etti ama aynı güzellikte vuramayınca top farklı şekilde auta çıktı.
32. dakikada N'Koudou'nun ceza sahasının sol çaprazından uzak köşeye çevirdiği topu Diaby düzgün bir vuruşla ağlara yolladı.
37. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Erzurumspor savunmasına da çarpan top ceza sahası dışarısına yöneldi. Diaby topun gelişine düzgün bir vuruş yaparak skoru 2-1'e getirdi. Golde kaleci Kayacan'ın önünde bulunan Umut Nayir'in ofsaytta olması nedeniyle VAR incelemesi sonrasında gol geçersiz sayıldı.
İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
47. dakikada Beşiktaş'ta Caner sağ kanattan kullandığı frikikte direkt olarak kaleyi düşündü ve vuruşu auta çıktı. İçerde birçok Beşiktaşlı oyuncu varken Caner'in bu tercihine ise kenarda Abdullah Avcı sert tepki gösterdi.
50. dakikada Beşiktaş'ta N'Koudou'nun sol kanattan getirdiği topun ardından ceza sahasında Umut Nayir şut açısı aradı, vuruşu savunmadan geri döndü.
53. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan yaptığı ortasına Ljajic vuramadı, ardından top kaleci Kayacan'dayken Diaby'nin baskısı geldi ve Kayacan topu taca göndermek zorunda kaldı.
64. dakikada Ljajic'in ara pasıyla savunma arkasına sızan Burak, kaleciyi de geçip topu boş kaleye gönderdi.
66. dakikada Murat'ın şutunu Karius kurtardı, ardından seken topu Sissoko gelişine sert bir vuruş yaparak skoru eşitledi: 2-2
71. dakikada kale önünde bomboş bir şekilde topla buluşan Oltan'ın vuruşu Roco'ya çarpıp ağları havalandırdı.
73. dakikada ceza sahasında bir anda topu önünde bulan Diaby'nin vuruşu yandan auta çıktı.
Kalan dakikalarında başka gol olmadı ve BB Erzurumspor, 3-2'lik skorla sahadan galibiyetle ayrıldı ve tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

BEŞİKTAŞ: 2 - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: 3

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Serkan Tokat, Mustafa Sönmez, Mustafa Savranlar

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Ruiz, Roco, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup (Dk. 77 Hutchinson),Elneny, Diaby (Dk. 74 Güven Yalçın),Ljajic, N'Koudou, Umut Nayir (Dk. 62 Burak Yılmaz)

BüyükşehirBelediyeErzurumspor: Kayacan Erdoğan, Osman Çelik, Batuhan Artarslan, Hasan Hatipoğlu, Mücahit Albayrak, Mahamadou Ba (Dk. 46 Sissoko),İbrahim Akdağ, Hasan Ayaroğlu, Rashad Muhammed (Dk. 46 Emrah Başsan),Mehmet Murat Uçar, Oltan Karakullukçu (Dk. 82 Aykut Demir)
Goller: Dk. 1 ve 72 Oltan Karakullukçu, Dk. 66 Sissoko (Büyükşehir Belediye Erzurumspor),Dk. 33 Diaby, Dk. 64 Burak Yılmaz (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 9 Elneny, Dk. 78 Hutchinson (Beşiktaş),Dk. 44 Mücahit Albayrak, Dk. 80 Mehmet Murat Uçar (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları