loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Belediyesi, ilçenin dört bir yanına 'İstanbul Sözleşmesi'ni okudun mu?' yazılı tabelalar astı

Beşiktaş Belediyesi, ilçenin dört bir yanına 'İstanbul Sözleşmesi'ni okudun mu?' yazılı tabelalar astı
Tarih: 29.07.2020 - 13:53
Kategori: Gündem

Beşiktaş Belediyesi, semtin çeşitli yerlerindeki billboardlara AKP iktidarının çekilmeyi planladığı İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili ilanlar yerleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi, AKP iktidarının çekilmeyi hedeflediği, kadın örgütlerinin, STK'ların ve pek çok siyasi partinin karşı çıktığı İstanbul Sözlemesi'yle ilgili dikkat çeken bir çalışma yürütüyor.

Beşiktaş Belediyesi, semtin pek çok yerine 'İstanbul Sözleşmesi'ni okudun mu?' yazılı ilanlar yerleştirdi. Barbaros Meydanı'na ise 2008'den bu yana katledilen kadınların isimlerinin aktığı bir dijital sayaç konuldu.

Gazeteci Melis Alphan, sosyal medya hesabından Beşiktaş'taki uygulamaya ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Alphan'ın paylaşımları şöyle:
"Beşiktaş Belediyesi ilçenin dört bir yanına billboardlar, afişler ve binaların üzerine İstanbul Sözleşmesi’ni yerleştirdi. Yolda yürürken veya araçla geçerken bunların üzerindeki QR kodu telefonunuzda tarayıp sözleşmeyi okuyabilirsiniz. Beşiktaş Belesiyesi’nin internet sitesine girdiğinizde de karşınıza çıkan ilk şey, İstanbul Sözleşmesi’ne yönlendiren bir pop-up.

Beşiktaş Belediyesi, kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek için Barbaros Meydanı'na da Dijital Anıt dikti. 2008’den bu yana erkek şiddetiyle hayatı sonlanan tüm kadınların isimlerinin geçtiği Anıt’ta İstanbul Sözleşmesi'nden önemli maddeler de yer alıyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları