loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş, Burak Yılmaz ile anlaştı

Beşiktaş, Burak Yılmaz ile anlaştı
Tarih: 31.12.2018 - 18:10
Kategori: Spor

Beşiktaş, uzun süredir gündeminde olan Burak Yılmaz ile anlaşma sağladı. Siyah beyazlılar golcü oyuncuya, ligin ikinci yarısında 1,2 milyon euro, önümüzdeki sezon ise 2,4 euro ödeyecek. Ödemeler güncel kur üzerinden Türk Lirası olarak yapılacak.

Süper Lig’in ilk yarısında Vagner Love ve Cyle Larin’den verim alamayınca teknik heyetin isteği doğrultusunda golcü transferi için düğmeye basan Beşiktaş mutlu sona ulaştı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, siyah beyazlı ekip Burak Yılmaz’la prensip anlaşmasına vardı. Siyah-beyazlı yönetim bir süredir görüşme halinde olduğu 33 yaşındaki golcü oyuncuyla maddi konularda el sıkıştı.

Beşiktaş’ın, Trabzonspor’da kadro dışı olan Burak Yılmaz’la sezonun ikinci yarısı için 1.2 milyon euroya anlaşma sağladığı, transferin gerçekleşmesi halinde golcü oyuncuya önümüzdeki yıl 2.4 milyon euro ödeneceği aktarıldı. Anlaşmanın 1.5 yıldan daha uzun süreli olması durumunda Burak’a sezon başına yine 2.4 milyon euro ödenecek. Ödemeler güncel kur üzerinden Türk Lirası olarak yapılacak.

Beşiktaş ile Burak Yılmaz arasında maddi konularda anlaşma sağlandı ancak transferin tamamlanması için golcü futbolcunun, Trabzonspor’la da el sıkışması gerekiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok istediği Burak’ın, Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı son görüşmede, “Trabzonspor’la olan problemleri ben çözeceğim” dediği belirlendi.

Trabzonspor’la 1.5 yıl daha sözleşmesi olan tecrübeli oyuncunun, TFF’ye şikayet ettiği bordo-mavili kulüpten toplam 2.1 milyon euro alacağı bulunuyor. Karadeniz ekibi 4 Ocak’a kadar bu parayı ödemezse Burak serbest kalma hakkı kazanacak.

Önümüzdeki 1.5 yıllık alacağını kulüpte bırakmayı kabul eden golcü oyuncunun geçmişe dönük 2.1 milyon euroyu istediği ifade edildi. Bu parayı ödemeye yanaşmayan Trabzonspor’un ise alacaklarına karşılık Burak’ın sözleşmesini karşılıklı fesh etmeyi planladığı öğrenildi. Bordo-mavili kulüp ile Burak Yılmaz arasında anlaşma sağlandığı anda golcü oyuncunun Beşiktaş’a transferinin önünde hiçbir engel kalmayacak.

Burak Yılmaz 2017-2018 sezonunun başında Çin ekibi Beijing Guoan’dan 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’a transfer oldu.

Geride kalan 1.5 sezonda bordo-mavili formayla 32 Süper Lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu 28 gole imza attı. Burak, Trabzonspor’un 9 Kasım’da Malatyaspor’a 5-0 yenildiği maçtan sonra Onur Kıvrak’la beraber kadro dışı bırakılmıştı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları