loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş, Konyaspor'u 3-0 mağlup etti

Beşiktaş, Konyaspor'u 3-0 mağlup etti
Tarih: 27.06.2020 - 09:39
Kategori: Spor

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 29. hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor'u ağırlayan Beşiktaş, 3-0'lık skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Beşiktaş'ta dün sakatlığı bulunduğu açıklanan Jeremain Lens, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Teknik direktör Sergen Yalçın, Adem Ljajic'in sakatlığı sonrası forvet arkasında ise Abdoulay Diaby'ye şans verdi.

11. dakikada konuk ekibin sağdan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Jonsson kafayla topa vurdu, Rıdvan Yılmaz meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

15. dakikada İttifak Holding Konyaspor 10 kişi kaldı. Amir Hadziahmetovic'in Lens'e yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Zorbay Küçük önce sarı kart gösterdi. Daha sonra VAR sisteminden gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında bir kez daha izleyen Zorbay Küçük, oyun alanına dönerek sarı kartı iptal etti ve Hadziahmetovic'e kırmızı kart gösterdi. 

29. dakikada Gökhan Gönül, sağdan taşıdığı topu ceza sahasındaki Diaby'ye verdi. Pozisyonunu kaybeden Diaby'nin dışarı çıkardığı meşin yuvarlağa Ruiz gelişine sert vurdu, top üstten auta gitti.

40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Burak Yılmaz ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği sert şutla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0.

45+2. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Burak Yılmaz'la paslaşarak ceza sahasına giren Diaby, rakiplerinden sıyrılarak bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

52. dakikada Burak Yılmaz'dan aldığı pasla rakip kaleye yönelen Jeremain Lens, topun dibine girerek Ertuğrul'u çaresiz bıraktı ve farkı üçe çıkardı: 3-0.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 50'ye yükselten ev sahibi Beşiktaş 5. sıraya yerleşirken, konuk ekip İttifak Holding Konyaspor ise 27 puanla kendisine 16. sırada yer buldu.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları