loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sarpsborg'u 3-1 yendi

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sarpsborg'u 3-1 yendi
Tarih: 21.09.2018 - 09:46
Kategori: Spor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta maçlarında Beşiktaş sahasında Sarpsborg'u 3-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede konuk ekip Sarpsborg'ın golünü 90+3. dakikada Zachariassen atarken temsilcimiz Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Babel, 69. dakikada Enzo Roco ve 82. dakikada Lens kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başlarken, Sarpsborg henüz puanla tanışamadı.

Siyah-Beyazlı ekibin transfer döneminde kadrosuna kattığı Loris Karius ve Adem Ljajic, Siyah-Beyazlı forma ile ilk kez Avrupa karşılaşmasına çıktı. Bursaspor karşısında kaleyi devralan Karius, Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından Sarpsborg karşılaşmasına da ilk 11'de başlıyor. Sırp futbolcu Ljajic de ilk kez bir Avrupa Kupası maçında siyah-beyazlı formayı giydi. Malatyaspor karşısında ilk kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıkan Ljajic, Sarpsborg karşısında ilk kez Avrupa kupalarında forma giyecek.

Teknik direktör Şenol Güneş, Sarpsborg karşısında kaleyi Karius'a emanet etti. Savunmada Gökhan Gönül, Pepe, Roco ve Caner Erkin'i sahaya süren tecrübeli teknik adamın orta sahada tercih ettiği isimler Medel ve Oğuzhan oldu. Bu iki oyuncunun hemen önünde Gökhan Töre, Ljajic ve Lens 3'lüsünü sahaya süren Güneş'in karşılaşmadaki gol umudu ise Larin oldu.

Alvaro Negredo'nun hafta başında takımdan ayrılmasının ardından Cyle Larin, Sarpsborg karşılaşmasında 11'de forma şansı buldu. Sarpsborg maçında Beşiktaş'ın gol umudu olan Kanadalı golcü, son olarak Partizan ile oynanan UEFA Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasında ilk 11'de forma şansı bulmuştu.

BU SEZON AVRUPA'DA 7'NCİ MAÇ

Siyah-Beyazlı ekip Sarpsborg maçıyla birlikte bu sezon Avrupa Kupalarındaki 7'nci maçına çıkacak. Daha önce UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında mücadele eden Beşiktaş oynadığı 6 karşılaşmanın 4'ünü kazanmayı başardı.Siyah-Beyazlılar deplasmanda oynadığı karşılaşmada LASK Linz'e mağlup olurken, bir sonraki turda da Partizan ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrılmıştı.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Tamas Bognar, Balazs Buzas, Peter Kobor

BEŞİKTAŞ: Karius - Gökhan Gönül (Dk. 85 Necip), Pepe, Roco, Caner, Medel, Oğuzhan, Gökhan Töre (Dk. 46 Babel), Ljajic (Dk. 77 Tolgay), Lens, Larin

SARPSBORG: Vasyutin - Askar, Horn, Tamm, Thomassen, Halvorsen (Dk. 70 Singh), Lund-Nielsen (Dk. 86 Vetti), Zachariassen, Heintz, Muhammed (Dk. 81 Larsen), Mortensen

GOLLER: Dk. 51 Babel, Dk. 69 Roco, Dk. 82 Lens (Beşiktaş) - Dk. 90+4 Zachariassen (Sarpsborg)

SARI KARTLAR: Medel, Roco (Beşiktaş) - Askar (Sarpsborg)

Kaynak : Spor Arena

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları