loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş'ın borcu açıklandı
Tarih: 23.02.2019 - 14:14
Kategori: Spor

Beşiktaş Kulübü'nün borcunun 2 milyar 314 milyon 695 bin 709 lira olduğu açıklandı.

Beşiktaş Spor Kulübü'nün 2019 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu toplantısı, Vodafone Park’ta yapıldı. Toplantıya; Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

Denetim Kurulu Üyesi Suat Anıl, Divan Kurulu Üyelerine kulübün mali durumu hakkında bilgi verdi. Anıl, kulüp ve bağlı ortaklarının toplam borcunun 2 milyar 314 milyon 695 bin 709 lira olduğunu açıkladı.

Suat Anıl, borcun 1 milyar 666 milyon 651 bin 222 lirasının Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, 648 milyon 44 bin 487 liralık kısmının ise derneğe ait olduğunu belirtti.

Anıl ayrıca, hazırladıkları raporda kulüp derneği için 31 Aralık 2018, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ için de 30 Kasım 2018 tarihlerini baz aldıklarını kaydetti.

Siyah-beyazlı kulübün toplam alacaklarının ise 234 milyon 899 bin 833 lira olduğu aktarıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Fikret Orman, şunları söyledi:

“2012 yılında başlayan yönetimimizin yedinci yılını dolduruyoruz. Bir ihtiyaç üzerine ben ve arkadaşlarım göreve talip olduk ve seçildik. Kulübün borcu yedi yılda 326 milyon Dolar’dan 403 milyon Dolar’a geldi. Biz göreve geldiğimizde rakipler stadyum yatırımlarını yapmıştı ve kulüp borçları yarı yarıya düşüktü. Beşiktaş’ın her noktasına yatırım yaptık. Tesislerimizi yeniledik. Beşiktaşlıların büyük ihtiyaç duyduğu sosyal tesisleri hayata geçirdik. Kartal Yuvası mağaza sayısını yükselttik ve ürün çeşitliliğini artırdık. Rakiplerle gelir farkını kapatmak ve marka değeri oluşturmak için yatırımlar gerekiyordu. Türkiye’nin en büyük camiası olduğumuzu ispat ettik. Lisanslı ürünlerden 470 milyon TL, UEFA’dan 465 milyon TL gelir elde ettik. Kulübün tüm tarihi boyunca elde ettiği transfer gelirinden daha fazlası bizim dönemimizde elde edildi. Yatırımlara 469 milyon TL harcadık. Kulübü aldığımız durum belli, getirdiğimiz durum belli. Seçim, Beşiktaş Başkanını aşağı çekmek için yapılan bir şey değil. Beni ve arkadaşlarımı itibarsızlaştırmak Beşiktaş’a ne sağlayacak? Üçüncü şampiyonluğa odaklanıp takımın maliyetini yükselttik ve hata ettik. Beşiktaş’ta iktidara gelmek isteyen çıkar ve aday olur. Beşiktaş’ın malına sahip çıkmaya çalışıyorum. Amacımız, Beşiktaş’ın marka değerini yükseltmek olmalı. Yılgınlığım yok ama kırgınlığım var. Ben taraftarların arasından geldim. Süleyman Seba ismini kimse seçim malzemesi olarak kullanmasın. Taraftarların yüzde 92’si benden memnun. Beşiktaş Başkanlık görevi için takdir genel kurul üyelerinindir.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları