loading
close
SON DAKİKALAR

BES'in bütçe eylemleri sürüyor

BES'in bütçe eylemleri sürüyor
Tarih: 17.12.2012 - 19:41
Kategori: Sendika

BES üyelerinin 2013 bütçesine ilişkin eylemleri, Ankara Keçiören Vergi Dairesi'nde devam etti...

Büro emekçilerinin, 2013 bütçesine yönelik eylemleri Ankara’da devam etti. Saat 10.00’da Keçiören Vergi Dairesi önünde bir araya gelen BES üyeleri adına Keçiören Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Gürsel Delice basın açıklamasını okudu.

2013 bütçesinin büyük kısmının Milli Savunma Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrıldığına dikkat çeken Delice, kamusala alanların sermayeye açılması konusunda adımların hızlandığını da ifade etti. TÜİK’in açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin raporlarından bilgiler veren Delice, 1 Ocak 2013 itibariyle her kamu emekçisinin en az 39 lira gelir vergisi ödemesine tepki gösterdi.

2013 bütçesinde fazla mesai ücretlerine yapılan 10 kuruşluk zammın, kamu emekçileri ile alay anlamına geldiğinin altını çizen Delice, “Biliyoruz ki Maliye ve SGK’de çalışanlar fazla mesai ücreti ödenmeksizin fazla çalışmaya zorlanmaktadırlar. Tüm kurum amirlerine sesleniyoruz: Çalışanları 19. yüzyıl kölelik şartlarında çalıştıramazsınız. Sendika olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

2013 bütçe görüşmeleri sürerken, toplumsal baskıyı artırmak için “Eşit işe eşit ücret” talebiyle birlikte ek ödemelerin temel ücrete dahil edilmesini isteyen BES üyeleri, eylemlerini sürdüreceklerini de dile getirerek açıklamalarını sonlandırdı.

sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları