loading
close
SON DAKİKALAR

Beyaz Saray: Biden S-400 endişelerini dile getirdi

Beyaz Saray: Biden S-400 endişelerini dile getirdi
Tarih: 31.10.2021 - 15:13
Kategori: Dünya

Biden ve Erdoğan'ın görüşmesine dair Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın görüşmede "ABD'nin Türkiye'nin Rus S-400 füze sistemine sahip olması konusundaki endişelerine dikkat çektiği" belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Zirvesi çerçevesinde ikili bir görüşme için bir araya geldi. Yirmi dakika sürmesi öngörülen görüşme bir saat on dakika sürdü. 

Beyaz Saray’dan ikili görüşmeye dair yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Biden "Yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve anlaşmazlıklarımızı etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi" ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye'nin Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık yirmi yıldır yaptığı katkılardan dolayı Biden'ın görüşmede takdirini dile getirdiği belirtilen açıklamada "Liderler, Suriye'deki siyasi süreci, ihtiyaç sahibi Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldı" denildi.

S-400 konusunda endişe, insan haklarının önemine vurgu

"Başkan Biden, savunma ortaklığımızı ve Türkiye'nin bir NATO Müttefiki olarak önemini yeniden teyit etti, ancak ABD'nin Türkiye'nin Rus S-400 füze sistemine sahip olması konusundaki endişelerine dikkat çekti" denilen açıklamada Biden'ın "Barış ve refah için güçlü demokratik kurumların, insan haklarına saygının ve hukukun üstünlüğünün önemini vurguladığı" belirtildi.

Kaynak : DW Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları