loading
close
SON DAKİKALAR

'Beyaz Saray'da Suriye zirvesi'

'Beyaz Saray'da Suriye zirvesi'
Tarih: 23.08.2013 - 14:25
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Barack Obama CNN'de katıldığı programda Suriye kriziyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı...

ABD Başkanı Barack Obama CNN'de katıldığı programda Suriye kriziyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Obama, 'Suriye ve Mısır'a karar zamanı yaklaşıyor. Bu büyük bir olay ve derin kaygılarımız var' ifadelerini kullanırken BM uzmanlarına izin verilmesi için de çağrıda bulundu.

BEYAZ SARAY'DA SURİYE ZİRVESİ

Suriye'de yaşanan katliamdan bir gün sonra Beyaz Saray'da 3.5 saat süren savaş zirvesi yapıldığı ortaya çıktı. Üst düzey Pentagon yetkililerinin ve haber alma teşkilatlarının da hazır bulunduğu zirvede savaş planları tartışıldı. Hava saldırılarından Cruise füzeleriyle saldırıya kadar pek çok seçeneğin masaya yatırıldığının belirtildiği toplantıda nihai bir karar alınamadı. Herhangi bir karara varılamamasının Obama yönetiminin içinde fikir ayrılıklarını daha da derinleştirdiği ve Barack Obama'yı zor durumda bıraktığı ifade edildi. ABD'nin herhangi bir hamle yapmadan önce BM uzmanlarından gelecek raporu beklediği de gelen bilgiler arasında. Başkanlık sözcüsü Jen Psaki, 'Eğer raporlar doğruysa ve kimyasal silahlar kullanıldıysa Başkan Obama'nın daha önce üzerinde düşünülmüş müdahale planları bulunuyor' açıklamaları ise ABD'nin olası bir savaşa hazırlandığı izlenimini doğuruyor.

ABD ilk olarak Nisan ayında Esad yönetiminin kimyasal silahlar kullandığını belirtmiş ve muhaliflere silah yardımı yapmaya karar vermişti.

ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük müttefiki İsrail ise kendi haberalma raporlarına dayanarak yaptığı açıklamalarda kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlar olduğunu savunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları